Dobrote

Najlepša dekoracija na pikniku

Z.F.
28. 7. 2019, 16.16
Posodobljeno: 28. 7. 2019, 16.16
Deli članek:

Če pripravljate vrtno zabavo, je pomembno, da se bodo vaši gostje dobro počutili za mizo, polno dobrot. Poleg dobre hrane je pomembna tudi lepa in prijetna dekoracija, ki bo družbi zagotovo ostala v spominu.

Dreamstime
Za zunanjo razsvetlitev so primerni tudi lampijoni, bakle, čajne lučke, petrolejske svetilke in solarne lučke.

Ker jemo tudi z očmi

Ob lepi mizi bodo prijatelji z veseljem počakali na jedi, ki ste jih pripravili. Vzdušje lahko ustvarite z zanimivimi prtički in popestrite z rožami. Pri tem pustite domišljiji prosto pot.

Travniške cvetlice

Najlepši del poletja je ta, da lahko odrežete ali naberete cvetlice kar na svojem vrtu ali bližnjem travniku ter jih uporabite pri aranžiranju mize. Natrgajte nekaj cvetov in jih postavite v vazo. Glede na barvo cvetov prilagodite tudi barvo prtičkov, porcelana in drugega okrasja.

Ne pozabite na vrtno osvetlitev

Če poteka vaša vrtna zabava v popoldanskih urah in se lahko zavleče tudi v večerne, potem nekaj pozornosti posvetite tudi razsvetljavi.  Vrtne lučke pričarajo prav posebno vzdušje.

Najbolj pomirjujoče delujejo luči, ki sevajo mehko toplo svetlobo. Sijalke, ki so premočne, bodo bolj kot da bi poudarile lepoto vrta in stvari v njem, obiskovalce zaslepile in jih prikrajšale za občudovanje.

Na vrtu bodo do izraza prišle tudi laterne, v katere lahko vstavimo čajne svečke, zanimivo svetlobo pa oddajajo tudi bakle.