Da boste s svojimi malimi sončki preživeli čim več brezskrbnih počitnic, si preberite nekaj popotniških nasvetov.

1. Vzemite si čas

Najboljša stvar, ki si jo lahko vzamete – bodisi na letališču, ogledu znamenitosti, na poti od točke A do B ali na plaži – je čas. Malčki zelo radi raziskuje in se požvižgajo na časovni pritisk, zato tudi vi ohranite mirno kri in se ne obremenjujte preveč s tem, kaj vse si morate še ogledati.

2. Na zalogi imejte različne igre

Še posebej na daljšem potovanju so igrače nujen pripomoček za animacijo otrok in kratkočasenje med vožnjo. S pomočjo ugank, pobarvank in drugih igric bo vožnja z letalom ali avtomobilom minila, kot bi mignil.

vzajemna
Vzajemna
arhiv

3. Naj uporabljajo fotoaparat

Za pametno naložbo se bo zagotovo izkazal nakup fotoaparata, ki je seveda prilagojen otrokom. Ta mala igračka jih spodbuja, da opazujejo okolico in se osredotočajo na to, kar jih zanima. Ponudili vam bodo svojevrsten pogled na svet, ki nastane z njihove perspektive.

4. Zagotovite si pomoč v primeru poškodbe ali bolezni

Doma takoj veste, koga morate poklicati in v kateri zdravstveni dom se morate odpeljati. V tujini, zlasti če potujete v bolj oddaljene kraje, lahko postane iskanje zdravnika pravi lov na zaklad. Zato je Vzajemna v svoje zavarovanje za tujino vključila 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, kjer med drugim dobite tudi takojšnje informacije o najbližjih zdravstvenih ustanovah.

AdobeStock_203661531
Vzajemna

5. Izognite se visokim stroškom zdravljenja

Pred odhodom na aktivne počitnice čez mejo ne pozabite na Vzajemnino zavarovanje za tujino, da se ne bi ob morebitni nezgodi vaše počitnice spremenile v ene najdražjih do sedaj. Stroški zdravstvenih storitev v tujini so v določenih državah zelo visoki in na tisoče turistov plača enormne zneske, ker v predpočitniški mrzlici ne pomislijo na ustrezno zdravstveno zavarovanje.