BOLJŠE, SLABŠE?

Kaj se zgodi s seksom po štiridesetem letu?

T.D.
25. 7. 2019, 20.40
Deli članek:

Mnogi pravijo, da je starost samo številka in da si star pač toliko, kot se počutiš. Nekatere stvari se spremenijo na bolje, druge malo manj, spet tretje ostanejo enake … Kaj pa seks?

Profimedia
Za iskrice se je treba potruditi, da se ohrani vsaj delček strasti, zaradi katere sta bila včasih tako vroč par!

Najbolj opazna sprememba, ki jo prinese modrost z leti, je, da se naučimo sebe postaviti na prvo mesto! Mlajše ženske pogosto veliko bolj kot na svoj užitek gledajo na to, da bo med seksom užival moški. Sledijo vsem »navodilom« iz ženskih revij, kako ga čim bolj divje zapeljati in kako poskrbeti, da ga bodo čim bolj obnorele. Rezultat: nor seks zanj in malo manj zanjo. Če ne doživijo orgazma, se ne obremenjujejo preveč, in večkrat potrebujejo kar nekaj let, da ugotovijo, da samo »v redu« ne sme biti dovolj. Z leti (in s pravim moškim ob sebi) ženske dojamemo, da moramo sebe in svoj užitek postaviti na prvo mesto.

Sproščeni drug z drugim

Večina ljudi v štiridesetih seksa s partnerji, s katerimi so skupaj že nekaj časa. Čeprav zna biti to po eni strani ovira, saj utegne seks sčasoma postati preveč rutinski, je lahko tudi prednost. Bolje se poznamo, bolj smo sproščeni drug z drugim, zato nas ni strah poskusiti kaj novega. Razne igrice lahko popestrijo spolno življenje, da postane precej bolj živahno in zadovoljujoče.

Res strast s časom zamre?

Težko bi govorili, da zamre strast ali želja do seksa, res pa je, da smo partnerja vse bolj vajeni in ga poznamo, zato je sčasoma dobro spremeniti rutino, da seks ne postane brezvezna navada. Zamenjajte lokacijo. Kaj, če bi se tokrat ljubili kje drugje kot v spalnici? Že ta sprememba bo v obeh vzbudila kar nekaj novih emocij. Kdaj ste se recimo nazadnje ljubili na tleh? Kdaj ste nazadnje oblekli seksi perilo? Kaj pa spolne igračke?

Preprosto drugače

Z leti morda res postanejo te stvari drugačne, a ne dovolite si, da bi strast in želje v vas zamrle. O seksu se pogovarjajte s partnerjem in ne pozabite na svoje fantazije. Kdaj ste ga nazadnje povabili na zmenek in morda, kar tako za popestritev, prespali v hotelu? Ubijte rutino in prikličite strast ter razigranost nazaj med rjuhe! To bo izboljšalo vajin odnos pa tudi vajino počutje.