Sladek krompir: specite ga na električnem žaru!
 Krompir dobro operite, narežite na kolute ali podolgovate rezine, posolite in naoljite ter na žaru pecite 10 do 15 minut. Na koncu lahko dodate začimbe ali pa - še bolje, začinite s cimetom, ki bo krompirju dal nov, svež okus. 


Tofu: ljubitelji brezmesnih dobrot bodo navdušeni

Za peko na žaru uporabite čvrst tofu. Da bo njegov okus še boljši, ga približno za 30 minut marinirajte, nato ga nataknite na nabodala in položite na žar. Pripravljen bo v približno 10 minutah. 

Screenshot_6
Arhiv
Lubenica, postrežena na ta način, vas bo navdušila.

Lubenica: zvezda sladic poletja
Ko jo boste dali na žar, boste ugotovili, da v sebi resnično skriva dodano vrednost. Specite jo na električnem žaru, na vsaki strani približno 3 minute in jo postrezite gostom. V kombinaciji s pršutom, balzamičnim kisom in začimbami bo zvezda vaše pojedine. 

Solata naj gre na žar!
Če boste na žar postavili solato, potem se odločite za romansko. Prerežite jo na pol in jo premažite z oljčnim oljem. Na vsaki strani pecite 2 do 3 minute ter solite po okusu. Postrezite z žara in uživajte v hrustljavo zapečeni solati. Za piko na i ji lahko dodate čičeriko in popečene češnjeve paradižnike, ki jih prav tako na hitro popečete na žaru.  

Vse za žar vas čaka na OMV bencinskih servisih

Kakšen žar potrebujete?

Za te dobrote ne rabite niti oglja niti ognja. Odličen za peko bo namizni žar Smoke Less Grill, ki ga člani Kluba SMILE & DRIVE lahko dobite na bencinskih servisih OMV po posebej ugodni ceni. Vzljubili ga boste zato, ker poskrbi za 70 % manj dima in vonja ter ima dve samostojni plošči, ki omogočata istočasno peko na različnih temperaturah.