Zanimivosti

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Rakov Škocjan, notranjski regijski park

Oglasno sporočilo
22. 7. 2019, 15.22
Posodobljeno: 22. 7. 2019, 15.39
Deli članek:

Mnogi, sploh Slovenci, na svojo deželo gledamo kot na majhno evropsko državico, katere majhnost je usodna za razvoj, čudovit izlet, kvalitetne nakupe in nepozabne zabave. V vsakodnevnem hitenju vse danosti ljubke državice izzvenijo in postanejo samoumevne, dokler nas na njih ponovno kdo ne opomni.

Jaka Ivančič
Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Rakov Škocjan, notranjski regijski park

Tokrat sta nas priznani fotograf Jaka Ivančič in podjetje Huawei, v sklopu fotografskega natečaja InFocus Award 2019, popeljala na izletniško točko v notranjski regijski park Rakov Škocjan. Pot ga je vodila od Unca do Velikega naravnega mostu in Hotela Rakov Škocjan, od koder se je odpravil na ogled izjemnega naravnega bisera Slovenije in ga v nesporni kvaliteti ujel v eno izmed štirih Leica kamer telefona Huawei P30 Pro. 

Jaka Ivančič
Fotograf Jaka Ivančič je tokrat s svojim pametnim telefonom Huawei P30 Pro obiskal notranjski regijski park Rakov Škocjan.

Ne boste ostali ravnodušni! 

Rakov Škocjan je slikovita kraška dolina ob severnem vznožju Javornikov, nastala z udiranjem in rušenjem stropa kraške jame, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, pridobila pa si je tudi nominacijo za uvrstitev na seznam Svetovne naravne dediščine UNESCO. Jaka Ivančič si je kot velik ljubitelj narave s svojim pametnim telefonom privoščil izlet, ki mu bo še dolgo odmeval v spominu … njegovega pametnega telefona Huawei P30 Pro. Stoletne hraste, osvežitev z jamskim zrakom pod slokim naravnim obokom Malega naravnega mostu in sprehod po mehki podlagi urejene pešpoti ob visokoraslih hojah je prav zares najbolje uloviti z ultra širokokotnim načinom fotografiranja, ki omogoča, da na fotografijo spravimo kar največ pokrajine.

Jaka Ivančič
Rakov Škocjan, slikovita kraška dolina ob severnem vznožju Javornikov, je nastala iz z udiranjem in rušenjem stropa kraške jame.

Prvi slovenski krajinski park

Dolina Rakov Škocjan je skupaj s Cerkniškim jezerom in Križno jamo razglašena za mednarodno mokrišče - Ramsarsko območje. Dolina je prvi slovenski krajinski park, ustanovljen že leta 1949, po njej pa je med Malim naravnim mostom in Hotelom Rakov Škocjan speljana tudi naravoslovna učna pot. Svetujemo, da se, čeprav je do Rakovega Škocjana speljana cesta in se do njega lahko peljemo z avtom, odpravite peš in si za celotno pot rezervirajte vsaj tri ure časa. Tukaj vam bo šel telefon Huawei P30 Pro zagotovo nasproti, saj zmogljivost njegove baterije s kapaciteto 4200 mAh zagotovo ne bo zatajila.

Mitja Bokun
Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Rakov Škocjan, notranjski regijski park

Učna pot vas bo po desnem bregu reke Rak pripeljala do mostu in tam se boste lahko spustili vse do vode in vhoda v Zelško jamo, ob levem bregu pa se dolina razširi. Tam reka Rak teče ob močvirnatih travnikih, vanjo se stekajo kraški potoki in narava postane bolj divja: skalnata gmota Velikega naravnega mostu, visoke stene in temačna Tkalca jama (fotografiranje bo na tej točki obvezen opravek, a vam v primeru slabše svetlobe svetujemo uporabno nočnega načina fotografiranja na Huawei P30 Pro, saj bo s tem kvaliteta fotografije znatno boljša), v katero se lahko spustimo in opazujemo, kako Rak odbuči v podzemlje in nadaljuje svojo pot proti Planinskemu polju. Ta moment boste zagotovo želeli ovekovečiti v trajen spomin s pomočjo telefonskega objektiva in tukaj ste lahko povsem brez skrbi žuborenju vode in razburkanemu terenu navkljub, saj se bo, v primeru nezgode, trendovsko oblikovan telefon Huawei P30 Pro zares izkazal - ne le kot modni dodatek, pač pa naprava, odporna na vodo, škropljenje in prah.

Jaka Ivančič
S Huawei P30 Pro ste lahko povsem brez skrbi, saj se bo, v primeru nezgode, trendovsko oblikovan telefon izkazal - ne le kot modni dodatek, pač pa naprava, odporna na vodo, škropljenje in prah.
Sedaj je jasno: med izletnikovanjem po območju Rakovega Škocjana vas bodo spremljali številni kraški pojavi, ki pričajo o čudežu narave. Če s čim, potem boste s telefonom Huawei P30 Pro vsak navdihujoč trenutek ujeli v vsej njegovi veličini, kar vam bo omogočila umetna inteligenca, ki omogoča, da se telefon samodejno prilagodi razmeram in iz fotografiranih detajlov povleče kar največ. 

Odkrijte neodkrito s Huawei P30 Pro in se prijavite na fotografsko tekmovanje InFocus!   

Huawei ceni ljubitelje fotografije in obetavne talente. Zato se prijavite na tekmovanje Huawei InFocus Awards 2019. Tekmovanje bo potekalo v šestih kategorijah, petih fotografskih #Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj.

Tekmovanje Huawei InFocus je namenjeno uporabnikom naprav Huawei, ki lahko svoja dela oddajo preko spletne strani tekmovanja, od 24. junija 2019 dalje.   

Kaj lahko osvojite?  

Zmagovalec nagrade Grand Prix bo prejel 10.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametno uro Watch GT.

Zmagovalci kategorije bodo prejeli 2.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametni telefon Huawei P30 Pro, pametno uro Watch GT.  

Drugo uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30 Pro.  

Tretje uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30. 

Zmagovalec publike pa bo prejel pametni telefon Huawei P30 Pro in pametno uro Watch GT. 

Preverite tudi >>> Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Kamniško sedlo, priljubljena pohodniška destinacija s prekrasnimi razgledi