Tokrat je pod drobnogled vzel nemško kanclerko Angelo Merkel na slovesnosti ob ustoličenju nove obrambne ministrice in hkratnem slovesu od dosedanje – Ursule von der Leyen, ki odhaja v evropske institucije. Merklova je ta dan praznovala tudi svoj rojstni dan.

Foto 1

Angela Merkel1
Reuters
Angela Merkel

Sproščena, nasmejana in dobre volje spremlja dogajanje okoli sebe. Edini pravi izziv ji, vajeni soja žarometov in radovednih oči javnosti, v tej situaciji predstavlja nekoliko visoko sedalo. S konicami prstov se komaj še dotika tal. Če se jih ne bi, bi ji noge bingljale kot kakšnemu dekletcu na predstavi v vrtcu.

Foto2

Angela Merkel2
Reuters
Angela Merkel

Protokolarno fotografiranje, kjer je Angela Merkel s prsti dlani zavzela zanjo že kar značilno držo. Prste rok spojimo v stolp, kadar se počutimo suverene in želimo tudi drugim sporočiti, da se zavedamo, da imamo stvari pod nadzorom. Kot zanimivost omenimo, da stolp spustimo navzdol, torej da konice prstov gledajo navzdol, takrat, ko več poslušamo in manj govorimo, najpogosteje to storimo med sedenjem.

Foto3

Angela Merkel3
Reuters
Angela Merkel

Medtem ko Ursula von der Leyen počaščeno in hvaležno gleda Angelo Merkel, pa ji Merklova s pogledom najprej odgovarja, da je vesela zanjo, da ji privošči razvoj njene politične kariere. V podtonu njenega pogleda pa lahko dodatno razberemo potrditev, češ, saj sem ti rekla, da se bo vse dobro izpeljalo zate.

Foto4

Angela Merkel4
Reuters
Angela Merkel

Šobljenje Angele Merkel nakazuje predvsem na presenečenje, ob tem pa tudi na veselje in ponos nad prejetim šopkom. Očitno ga ni pričakovala in glede na izraz na njenem obrazu so organizatorji poskrbeli za več kot prijetno presenečenje. Čestitke!

Več o govorici telesa lahko preberete na spletišču www.edvardkadic.com.