Pogled v zvezde

Za vsak astrološki znak je idealen piknik drugačen

S.N.
20. 7. 2019, 21.24
Deli članek:

S prijatelji pripravljate piknik? Ta bo še bolje uspel, če boste pogledali v zvezde.

Dreamstime
Pogled v zvezde nam tudi pripravo hrane ne le olajša, temveč tudi izboljša.

Delo s hrano si namreč razdelite tako, da bo vsak poskrbel za tisto, kar mu po njegovem astrološkem znaku najbolj ustreza. Ognjeni znaki so seveda zadolženi za meso, ogenj, kurjavo, žar in vse, kar je povezano s peko. Lahkotna zračna znamenja naj poskrbijo za solate, čutna zemeljska znamenja se bodo najbolje odrezala pri pripravi prilog, medtem ko so sladka vodna znamenja nepogrešljiva pri sladicah in pijači.
Pa pojdimo lepo po vrsti …

Oven (21. marec–19. april)

Da bo piknik uspešnica, ga obogatite z nabodali, kot jih znate pripraviti le vi. Bojevnik v vas preprosto obožuje postopek natikanja mesa na špile. Marinirajte kose lososa in kozic ter jih izmenično natikajte na paličice s čebulo, češnjevimi paradižniki in papriko. Lahko uporabite tudi marinirane kose jagnjetine, govedine ali piščanca, za vegetarijance pa tofu ali tempeh. Nikakor pa mesa ne zažgite – nabodala morajo biti sočna in mehka.

Bik (20. april–20. maj)

Biki boste najsrečnejši, če boste nadzorovali pripravo lepljivih rebrc, pečenega fižola in koruznega kruha. Fižol zmešajte s čebulo, slanino, česnom, worcestrsko omako in ga zapecite. Tudi za kruh se potrudite in ga ne pripravljajte iz kupljene mešanice, ampak poiščite recept za domačega. Preden ga na pikniku postrežete, pa ga malce popecite na žaru, da bo dobil dimljen okus.

Revija Maja
Biki boste najsrečnejši, če boste nadzorovali pripravo lepljivih rebrc.

Dvojčka (21. maj–20. junij)

Dvojčki ste mojstri v pripravi solat in vaša bo zanesljivo uspešnica na vsakem pikniku. Priporočamo vam koruzno in klasično grško. Za koruzno uporabite nežno, sladko koruzo, koščke popečenih špargljev, svežo baziliko in češnjeve paradižnike. Vse skupaj zmešajte z limonovim sokom, olivnim oljem, soljo in poprom. Grško solato pa pripravite iz listov glavnate solate, oliv kalamata, rezin rdeče čebule, kumar, paradižnika in drobljenega sira feta. Prelijte z olivnim oljem in balzamičnim kisom.

Rak (21. junij–22. julij)

Goste piknika boste najbolj očarali z babičino jabolčno, češnjevo ali breskovo pito, narejeno iz sladkega, zrelega sadja. Odpihnite prah z okroglega pekača za pite, ga dobro namastite in obložite s krhkim testom – malo testa dajte na stran za mrežo na vrhu pite. Preden pekač porinete v pečico, potresite pito z maslenim drobljencem, ki bo poskrbel za hrustljav, poln okus. Ne pozabite pa niti na stepeno sladko smetano in limonado, ki ne smeta manjkati ob postrežbi.

Lev (23. julij–22. avgust)

Levi ste mojstri žara, odlično znate pripraviti piščanca, burgerje in rebra. Marinirajte kar celega piščanca v omaki iz limonovega soka, gorčice in bazilike. Popecite ga na žaru z vseh strani (približno 15 minut), nato pa položite na pladenj iz aluminijaste folije. Postavite ga na žar in pokrito pecite 80 minut. Zraven se poda veliko pečene čebule in paradižnikov, postrežete pa s toastom, ki ga premažete z zeliščnim maslom.

Devica (23. avgust–22. september)

Device tudi za piknike ne popustite in iščete zdrave alternative klasičnim jedem. Začnite s koruznimi tortiljami in domačo omako gvakamole. To pripravite iz zrelega avokada, fino sesekljane čebule, koriandra, česna, soli, popra in limonovega soka. Še preprosteje pa je narezati surovo zelenjavo, denimo korenje, papriko in zeleno, na paličice in jih pomakati v jogurt s koprom. Goste pa lahko ne nazadnje navdušite še s kumarami z vinskim kisom in olivnim oljem.

Tehtnica (23. september–22. oktober)

Tehtnicam je zelo pomemben videz, veliko dajo na prezentacijo, zato mora biti hrana tudi lepa na pogled. Kroglice mocarele z baziliko in s prepolovljenimi češnjevimi paradižniki – vse skupaj nataknjeno na zobotrebce – so zanje odlična predjed. Podobno privlačna in dobrega okusa je solata iz svežega sadja, pri kateri kombinirate rdečo (jagode ali maline) in zeleno (kivi, grozdje) s sončnimi oranžnimi pomarančami in melonami. Poškropite z limonovo-medeno-metino omako in uživajte.

Škorpijon (23. oktober–21. november)

Od vas pričakujemo vražjo hrano. Goste piknika očarajte z dvojno čokoladno torto, vlažnimi in sočnimi rjavčki, ki jih prerežete na polovico in obložite s pečenimi penicami, ali pa ponudite limonovo pito na podlagi iz grahamovih krekerjev. Srca in brbončice navzočih boste nazadnje osvojili še s sangrijo.

Strelec (22. november–21. december)

Strelci ne komplicirajo, obožujejo hrano, ki jo samo vržejo na žar in potem z njo pomahajo lačni množici. Poskusite hitre in preproste vroče hrenovke, polnjene s sirom čedar in z omako jalapeno. Omamno in okusno. Druga odlična možnost pa je pečena koruza. Rešetke premažite z maslom, položite nanje koruzo in pečeno začinite z zelišči, kot so origano, bazilika in poper.

Kozorog (22. december–19. januar)

Kozorogi ste za staro dobro klasiko: čevapčiči, perutničke, pečena zelenjava in podobno. Čeprav ste bolj naklonjeni lažjim jedem, preprosto ne morete niti mimo pečenega krompirja, tunine ali testeninske solate in vam najboljših vražjih jajc, ki so s karijem še posebej okusna. Ob posebnih piknikih pa se postavite s kakšno morsko jedjo; hobotnica na žaru bo vse osupnila.

Dreamstime
Kozorogi ste za dobro staro klasiko.

Vodnar (20. januar–18. februar)

Vaša domena so lahke solate. Priporočamo na primer zeljno solato z naribanim korenjem in čebulo ter začinjeno z oljem, kisom in poprom. Ali pa klasično waldorfsko solato, pri kateri kombinirate jabolka, zeleno, orehe, rozine, grozdje in sadni jogurtov preliv. Za posladek pa še sadna solata, ki se kar topi v ustih: sveže breskve, krhlji pomaranč in jagode. Če ni časa za pripravo, boste »zažgali« tudi s preprosto sočno melono.

Ribi (19. februar–20. marec)

Na piknik prinesite jagodni kolač. Uporabite sladke poletne jagode, pečen kolač pa okrasite s stepeno smetano in z veliko sladkorja v prahu. Če ste bolj ambiciozno razpoloženi, goste na pikniku navdušite z obrnjenim ananasovim pecivom. Sicer pa ne pozabite niti na izbrane pijače, kot so ribezov ledeni čaj, pivo višje kakovosti in kubanski mojito. Zanj ne potrebujete drugega kot beli rum, mineralno vodo, zdrobljen led, trsni sladkor, metine liste in rezine limete.