Zanimivosti

Miha Deželak je ponosen na svojo levinjo

nn
16. 7. 2019, 18.58
Posodobljeno: 16. 7. 2019, 19.02
Deli članek:

Letos mineva 25 let od kultne uspešnice Levji kralj, ki se je vtisnila v spomin vsem ljubiteljem animiranih filmov.

Jaka Zorman in Sašo Radej
Jaka Zorman in Sašo Radej

Risanka je sedaj dobila novejšo, sodobnejšo različico. Premiera v svetovnih prestolnicah je požela veliko zanimanja in predvsem eminentnih gostov, zato je bila tudi nedeljska premiera, pod sponzorstvom Radia 1 pri nas velika uspešnica. Vodenje je prevzel voditelj Miha Deželak, ki je užival v nabito polni dvorani.

»Vodenje premiere Levji kralj mi je bilo res v veliko veselje. Pri nas doma smo vsi navdušeni, da so po risanem filmu naredili še enega, kjer je narava videti še bolj realistično in veličastno,« je povedal Miha in na vprašanje kaj »levjega« je na njemu odgovoril kot iz topa: »Moja levinja!« Seveda je mislil na svojo ženo Ireno, ki ga je s sinom tudi spremljala na premieri. Sicer pa se Miha jeseni vrača pred radijski mikrofon, skupaj s sovoditelji Denisom Avdićem, Jano Morelj in Anjo Ramšak, v najbolj poslušani jutranji program Denis Avdić Show.

Jaka Zorman in Sašo Radej
Nedeljska premiera filma Levji kralj.

V sinhronizirani različici Levji kralj lahko slišimo številne znane slovenske glasove, kot so Tilen Artač, Sebastian Cavazza, Klemen Slakonja, Alenka Tetičkovič in drugi. Eden izmed sinhronizatorjev je bil tudi voditelj Hitradia Antena Klemen Mramor, ki se s sinhronizacijo ukvarja že skoraj 10 let. »Levji kralj je eden največjih filmov, ki sem jih imel čast sinhronizirati. Ko sem prišel na Studio Ritem na sestanek, sem se usedel. Tam mi rečejo, no ti boš Simba. Seveda sem bil kar malo v šoku, ker je to zares velika čast in sem zelo hvalezen za priložnost, kot tudi nov izziv, ki sem ga z veseljem sprejel. Všeč mi je, ker se v filmu tudi poje, priredili smo pesmi v slovenski jezik in lahko kot pevec pokažem tudi to plat,« je navdušeno dejal Klemen.

Pesem, ki jo v originalu poje ameriška diva Beyonce, je zapela slovenska pevka Maja Založnik. »Ko so me povabili sem bila počaščena in pozitivno presenečena. Skrito sem si želela, da dobim to vlogo. Ko so me klicali, sem bila res srečna in vesela, da sem del tako velikega projekta,« je dejala Maja in se po koncu premiere s številnimi znanimi obrazi zabavala ob dobri jedači in pijači.