Naj bo vsak piknik uspešnica!

K. Š.
15. 7. 2019, 07.50
Posodobljeno: 15. 7. 2019, 08.15
Deli članek:

Vsi si konec tedna želimo oddiha, da se naužijemo svežega zraka in si privoščimo okusno jed. Kaj, ko bi preprosto vzeli s seboj nekaj najnujnejših pripomočkov in pobegnili v naravo, na piknik?

Promocijsko gradivo
Imejte nepozaben piknik

Za dober piknik v naravi potrebujete le tri nujne predmete in nekaj hrane – pa bo vaš piknik že popolna uspešnica!

Pripomočki

Zakaj bi nosili s seboj veliko in okorno hladilno skrinjo ali pa nerodno košaro za piknik, ko pa lahko vse potrebno zložite v priročno torbo, na notranji strani zaščiteno s termo plastjo, da bodo živila ostala hladna (ali topla) tudi več ur.

Ne pozabite na pribor in nože! Dober švicarski nož vas lahko reši iz marsikatere zagate, z njim lahko odprete steklenico, konzervo … 

Odeja za piknik naj bo trpežna, po možnosti na spodnji strani prevlečena s posebno plastično, vodoodporno podlago, ki jo po uporabi očistite z mokro krpo in vam odeje ne bo treba prati vsakič sproti.

Ko si priskrbite osnovne pripomočke, je čas, da torbo napolnite s hrano. Da se vam pijače ne bodo polile, hrana pa raztresla, uporabite prave posode za shranjevanje in pravilno tehniko pakiranja.

Spretno polnjenje torbe ali košare

Solate, pijačo, meso, sendviče najprej položite v posodice z ledom, dobro zaprite in šele nato dajte v torbo ali košaro. Če želite imeti hladno pijačo ves dan, jo eno noč prej zamrznite.

Dreamstime
Košare sicer veljajo za nerodne, a prave košare za piknik so nadvse praktične in še lične hkrati.

Težje, kompaktnejše jedi položite na dno torbe, krhke pa na vrhu. Posebno pozornost namenite jedem, ki hitro razpadejo, denimo pite, mehko sadje … Te je najbolje dati v posebne plastične posode s pokrovom "na klik".

Namesto velikih kozarcev s prilogami, kot so gorčica, majoneza, ajvar … raje kupite takšne v manjših pakiranjih, ki so sicer namenjene restavracijam s hitro hrano.

Ostale potrebščine za piknik (krema proti komarjem, losjon za sončenje, vlažilne robčke …) dajte v posebno vrečko in jih spravite ločeno od živil.