POČITNICE NA MORJU

Ponovno pričarali nasmehe 500 otrokom

Z.F.
13. 7. 2019, 21.15
Deli članek:

Tuš je z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh letos ponovno polepšal počitnice 500 otrokom iz različnih koncev Slovenije.

Novice Svet24
Otroci rdečega križa so se preizkusili tudi v Limbo danceu.

Novice Svet24
Direktor skupine Tuš, Andraž Tuš in predsednica Rdečega križa Slovenije Vesna Mikuž.

Na Debelem rtiču bodo otroci v času svojega bivanja spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in izražali svojo kreativnost. V četrtek je ta še posebej prišla na plano, saj je prva skupina otrok, ki v teh dneh letuje tam, skupaj s Tušem in Rdečim križem Slovenije pripravila pravi počitniški havajski dan, ki ga je s svojim nastopom popestril raper Nipke. V 17 letih projekta so odhod na morje omogočili 8600 otrokom.

Dobrodelni projekt otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije zagotavlja lepše in bolj kakovostne počitnice, na katerih mnogi prvič vidijo morje. »500 otrok, razdeljenih v pet skupin, vsako leto v času šolskih počitnic letuje na Debelem rtiču med julijem in avgustom ter doživi nepozabne počitnice v krogu svojih vrstnikov iz vse Slovenije,« pojasnjujejo v Tušu, kjer so izpeljali že mnogo odmevnih dobrodelnih projektov.

Novice Svet24
Otroci so izdelovali ogrlice, zapestnice in cvetlične vence.

Otroke vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije, ki mu pomagajo centri za socialno delo, socialne službe na osnovnih šolah in območna združenja Rdečega križa. Otroci iz prve skupine, v kateri je 146 udeležencev, ki prihajajo iz Prekmurja, Štajerske in Koroške, so se na dan našega obiska zabavali po »havajsko«. Izdelovali so različne verižice, klobučke, krone, plesali Limbo dance, slikali Havaje, vrteli hulahup obroče in še in še. Poskrbeli pa so tudi za posebno presenečenje, saj jih je med letovanjem obiskal slovenski raper Nipke in poskrbel za prav posebno popestritev.

Novice Svet24
Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli Rtič