Zanimivosti

Zaspala na letalu in se zbudila v trdi temi

G.G./STA
24. 6. 2019, 11.25
Posodobljeno: 24. 6. 2019, 11.29
Deli članek:

Tiffani Adams je doživela neprijetno izkušnjo na letalu družbe Air Canada.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Adamsova je letela iz Quebeca na mednarodno letališče Toronto Pearson. Kmalu po vzletu je zaspala, k čemur je pripomoglo dejstvo, da je imela v letalu več sedežev samo zase.

Zbudila se je prezebla in v popolni temi. Po pristanku so se očitno potniki in posadka izkrcali, letalo pa so odvlekli stran od letališča. Adamsova je poklicala prijatelja, da bi mu sporočila, kaj se dogaja, vendar je bila zveza prekinjena, saj se ji je na telefonu izpraznila baterija.

Z dihanjem je pozabljena potnica skušala preprečiti napad panike. V pilotski kabini je našla svetilko, uspelo ji je tudi odpreti vrata letala, vendar pa bi morala skočiti 15 metrov v globino. S svetilko je nato pritegnila pozornost voznika vozička za prtljago, ki je bil nemalo presenečen, ko je zagledal Adamsovo ob odprtih vratih letala.

Air Canada se je za incident že opravičil, je dejala Adamsova, ki se, kot zatrjuje, vse od dogodka bori z nočnimi morami. Za televizijo CTV News je letalska družba tudi potrdila, da okoliščine dogodka preiskujejo, vendar podrobnosti niso razkrili.