Sončev obrat

Astrološka napoved za vroče poletje 2019

S.N.Č./Mojca Gregorčič
23. 6. 2019, 16.44
Posodobljeno: 23. 6. 2019, 16.48
Deli članek:

21. junij je uradni začetek poletja, je dan sončevega obrata, poimenovan solsticij. Sonce prestopi v znamenje raka, v prvo poletno znamenje, se navidezno ustavi za nekaj dni, nato pa sledi obrat in pot nazaj proti ekvatorju in južni polobli, nam pa se začenjajo krajšati dnevi.

Profimedia
Kaj se v poletju 2019 glede na planete in zvezde obeta posameznim nebesnim znamenjem?

Poletni sončev obrat je vrhunec leta in v duhovnem pomenu je to trenutek, ko se odpirajo energetska vrata, ko se zamenjata zunanji in notranji cikel zemlje, mi pa se vedno bolj zavedamo pomena svojega notranjega, duhovnega sveta. 

Kaj se v poletju 2019 glede na planete in zvezde obeta posameznim nebesnim znamenjem, je preverila priznana astrologinja Mojca Gregorčič.

OVEN

Osebni arhiv
Mojca Gregorčič je članica združenja ISAR, mednarodne organizacije profesionalnih astrologov, polnopravna članica Združenja ameriških hipnoterapevtov.

Letošnjega poletja ne začenjate najbolje, nikjer ni samozavesti in moči, po kateri slovite. Preprosto stojite na mestu, ker se preveč ukvarjate s preteklostjo, in če si še tako želite spremeniti potek dogajanj, ne gre in ne gre. V juniju boste še iskali ravnovesje med tradicijo in kariero, veliko bo nasprotovanj in manipulacij, a vztrajajte pri svojem, 2. julija se vam povrne delček samozavesti, predvsem pa energije. Brezskrbne počitniške dneve si privoščite v juliju, tja do 25. julija, da si naberete novih moči in odložite bremena preteklih mesecev. V drugem delu avgusta boste zelo osredotočeni na delo, nič vam ne bo pretežko, vztrajnost in nove zamisli se bodo izmenjavale vse do prvih jesenskih dni, ko boste ponovno občutili padec energije in izgubo fokusa, posledično pa boste imeli težave v odnosih.

BIK

Če še tako ljubite stabilnost, jo tudi v poletnih mesecih ne pričakujte. Ste pač gostitelj planeta, ki poskrbi, da dan ni enak dnevu, da je vsakič nekaj novega, da dobesedno ostanete odprtih ust in se čudite. Do konca junija izkoristite priložnosti za urejanje osebnih financ, a ne bo lahko – ob nasprotovanjih, potrebnih prilagajanjih in celo zavajanjih. Veliko bolj čustveni, zato pa še bolj ranljivi boste v prvem delu  julija, zato bo najbolje, da se odpravite na poletne počitnice nekam na morje, na osamljen otok, nekam, kjer boste imeli mir. Morda prav tam začnete pisati stare družinske zgodbe ali izrišete družinsko drevo. Če iščete ljubezen, jo lahko srečate v zadnjih dnevih avgusta, a kaj ko bo vse tako resno, na trenutke hladno, s številnimi presenečenji in drobnimi lažmi. Naj bo še tako strastno, vi cenite lepoto, lojalnost in čutnost, ne pa posesijo in neobrzdane strasti. Najboljši dnevi poletja se vam obetajo šele po 14. septembru, najboljši dan pa konec septembra.

DVOJČKA

V poletje vstopate zelo igrivo, ste srečni in zadovoljni s seboj, mogoče malce preveč čustveni, čeprav globoko v sebi veste, da le ni vse tako rožnato. Pestijo vas finance, pa ne, da ni denarja, le toliko kot ga pride, ga tudi odide. Bodite previdni, če imate še takšne želje in priložnosti za investicije, temeljito pretehtajte in poslušajte nasvete drugih, predvsem partnerja ali strokovnjakov, ne pa bankirjev, ki vam ponujajo »najugodnejši kredit«. Med 8. julijem in 1. avgustom ne začenjajte ničesar novega, morda bo še najbolje, da v tem času odidete na počitnice, na isto mesto kot lani, in obudite neko staro ljubezen, simpatijo ali pa vsaj prijateljstvo. Konec avgusta in preostanek poletja boste zelo razmišljujoči, polni novih idej in zamisli, zanašajte se na svojo intuicijo, saj se bo v teh dnevih še okrepila, le trdna tla ohranite pod nogami, pa se boste že v jeseni veselili dobrih rezultatov.

RAK

Glavnina astrološkega dogajanja je letos v vašem znamenju, najprej na račun mrkov v začetku leta 2019, v poletnih mesecih pa poleg Sonca gostite še Merkur, Mars in Venero. Da bo mera polna, že 2. julija ponovno gostite močan sončev mrk v svojem znamenju raka, in če boste delali na sebi, boste imeli že sredi meseca, 16. julija, ob luninem mrku, prve rezultate. S spreminjanjem sebe, z izgradnjo samozavesti se bodo posledično izboljšali odnosi, čutili boste manj pritiskov in manipulacij ali pa si jih preprosto ne boste več dopustili. Letošnje poletje si boste zagotovo zapomnili po številnih spremembah, ki so se dolgo napovedovale in ste jih kategorično zavračali. A enkrat se je treba soočiti, stisniti zobe in narediti preskok. Izkoristite danosti, bodite aktivni in soudeleženi pri dogajanju. Spremembe se bodo dovršile tako ali tako, a bo veliko prijetneje, če imate povodec v svojih rokah. Najboljši čas za vaše počitnice bo v drugem delu julija, med 17. julijem in 1. avgustom.

LEV

V prvih dnevih poletja še niste tisti pravi lev, saj ste preveč čustveni in zazrti v preteklost, ste le še senca kralja med znamenji. Niso vam mar številna povabila na dogodke, ni vam za prelepe poletne noči, delujete, kot da ne potrebujete pozornosti in blišča. Zanima vas samo garanje, pa čeprav prav tukaj doživljate največje težave. Izgubljate moč, ne dobite zaslužene nagrade, ne zmorete se postavite zase, na koncu pa vas še obrekujejo, kako niste kos nalogam. A po 20. juliju sledi preobrat, popolnoma drugačno razmišljanje in delovanje, povrne se želja po prepoznavnosti, postanete zvezda zabav, dogodkov in vsakdana. Izgubljena samozavest se povrne, spet zaupate vase. Najboljši čas za počitnice bo med 23. julijem in 14. avgustom. Naj bodo vaše počitnice vredne tega imena in v vašem stilu, ne popustite pritiskom partnerja, ki ima v mislih povsem nekaj drugega, bolj asketskega in adrenalinskega. Sklenite kompromis s partnerjem, a naj vam prišepnem na uho – najlepše počitnice bi bile v družbi prijateljev, pa četudi samo za en vikend ali en dan. Privoščite si.

DEVICA

Lastna občutljivost in čustvenost sta vas že dodobra izčrpali, sami sebe ne prepoznavate več, misli so postale nejasne, skrite ali pa nerealne. Konec junija se kot preblisk povrne malce ognjevitosti, a le zgolj kot preblisk, saj se že 7. julija ponovno vrnete na stare tire, še bolj stopicljate na mestu, ste muhasti in občutljivi ter se pretirano ukvarjate s preteklostjo. Najboljši poletni dnevi pridejo šele ob koncu poletja, konec avgusta in vse do prvih jesenskih dni v septembru. Privoščite si počitnice v svojem slogu, nekaj za dušo in telo, in se dobro pripravite na zimo. Ne bojte se drugačnosti, ne bodite skromni in pretirano varčni, vzemite to kot najboljšo naložbo vase in v lasten uspeh v tem poletju. Če računate na partnerja, da vam bo pri tem pomagal, bo tako kot vedno doslej – vse bo prepustil vam, kasneje pa seveda vse skritiziral.

TEHTNICA

Še vedno vas vleče na tuje – in zakaj si ne bi letos izbrali počitnic prav tam; pa nimam v mislih bližnjih sosedov. Odidite nekam daleč, čez veliko lužo ali vsaj na osamljeni otok v Grčijo. Če tudi to ne gre, si privoščite malce drugačne počitnice, nekje v miru in tišini, kjer se boste odpravili na najbolj oddaljeno popotovanje – v globine lastne duše – in tako presegli pritiske družine in preteklosti, ki so se manifestirali kot pretiran optimizem ali popolna izguba realnosti. Vzemite si oddih od vsega, kar vas obkroža, ne bodite tako tolerantni do drugih, postavite sebe na prvo mesto in oživite svojo kreativnost. Najprimernejši čas za počitnice je zadnji teden julija ali prvi teden avgusta in po 14. septembru.  

ŠKORPIJON

Trenutno mogoče razumete druge, ko vam razlagajo, kako si želijo počitnic, še več, kako jih potrebujejo, da si napolnijo zaloge energije. Tudi sami nad sabo ste presenečeni, kako se je spomladanska utrujenost zavlekla v poletje. Navzven še nekako ohranjajte podobo neuničljivega »mačota«, a globoko v sebi čutite, da lahko vsak trenutek kolapsirate. Čustva in nenehno premlevanje starega so tisto, kar vam jemlje energijo. Velikokrat vam ostane zgolj nemo opazovanje, kako vas drugi usmerjajo, povedano z lepimi besedami, a v resnici ne delajo nič drugega, kot da poskrbijo najprej zase. Vam je znano in poznano? Na počitnice se odpravite med 12. in 25. julijem, avgusta in septembra vas čakajo novi izzivi med vašimi bližnjimi.

STRELEC

Vaš prislovični optimizem v zadnjem času izgublja sloves, že nekaj časa ste le slaba kopija samega sebe, preveč zazrti v preteklost. Stari časi, staro razpoloženje, predvsem pa delovanje se vračajo sredi poletja. Strah v vas ne pojenja, sprašujete se, kaj je vaše poslanstvo; ukvarjanje s samim seboj zagotovo ne, pa čeprav vas nevidna sila nenehno vleče v ta razmišljanja. Presezite te okvire, vaš vladar je vendar Jupiter in kdo, če ne vi, lahko svetuje, pomaga in usmerja druge. Partner vam je trenutno v oporo, saj vam on kaže lepote sveta na svoj igriv, hudomušen, pa čeprav površen način. Čeprav imata veliko skupnega, se dobro zavedate, kje so razlike, kaj pomeni širina, optimizem in kaj sta površnost in neresnost. Na počitnice se odpravite po 11. avgustu, še prej pa se boste soočili s spremembami, ki so se že dolgo napovedovale. Potrebnih bo nekaj prilagoditev, pa boste na koncu veseli, da je tako. V poletnih mesecih popazite na zdravje, izogibajte se klime in pazite na svoje grlo.

KOZOROG

Poletje začenjate na neki način še bolj prepričani o svojem prav, nenehno preigravate pretekle scenarije in sami sebi dokazujete, da ste na pravi poti, čeprav se vse tako počasi premika. Vrhunec vsega dogajanja bo 16. julij, ko gostite močan lunin mrk v povezavi s Plutonom in Saturnom. Verjamete vase in čutite, da boste vsemu kos, pa čeprav vam včasih zmanjka fizične moči. Intuicija je v tem trenutku tista, ki vas usmerja. Uživate v partnerstvu, končno čutite tako opevano bližino in povezanost med vama, kar vam je v bistvu nekaj tujega, in na trenutke vas še zanese, a kasneje znate izbrati prave besede, da umirite situacijo. Najlepši del počitnic vas čaka po 18. septembru, pa na ljubljeno osebo ne pozabite. Sprostite se, dovolite si in si privoščite malce romantike, pa bosta srečna oba.

VODNAR

Že tako ste nemirni, ker se nikamor nič ne premakne, ne razumete, zakaj je potrebno toliko priprav in materialnega dokazovanja. In prav doma je najtežje, tam, kjer bi bilo treba najmanj dopovedovati. Morda pa je to opomin na pretekle izkušnje, ko ste oddvojeni od njih živeli za svoje vizije. Ne znate in ne upate se postaviti zase, za nameček pa imate težave s financami; tako dobro vedno kaže na začetku, na koncu pa se vse sfiži. Največjo uteho lahko najdete v delu, preudarno se hranite, da si ne nakopljete težav z želodcem. V začetku poletja vam ponagajajo še čustva, da preprosto ne boste vedeli, kaj naj sami s seboj. Med vsemi domačimi so vam še najbliže potomci, namenite letošnje poletje njim in nadoknadite zamujeno. Saj poznate tisto zgodbo o kovačevi kobili. Na počitnice odidite med 16. julijem in 12. avgustom.

RIBI

Ne pritožujete se, vse je tako, kot vam ustreza, na prvi poletni dan gre še drugi vladar v retrogradno gibanje in kaj je boljšega kot mir in umik v osamo, da se lahko temeljito poglobite v svoja čutenja in razmišljanja. Odlični obeti, a tako preprosto le ne bo šlo: vladarja se bosta borila za prevlado, eden bolj počasen in zadrt kot drugi, vas pa bo vleklo na dva konca. Ko ste se najbolj nadejali miru, vam notranji dvom ne bo dal miru – razmišljali boste o karieri, o uspehu. Partner vam z grobo, manipulativno komunikacijo ne bo v pomoč, paktiral bo s prijatelji in tako opevanega miru ne bo. Po 11. avgustu sledi izboljšanje situacije in takrat se odpravite na počitnice.