Tokrat vas bomo spomnili na preproste oblike miganja, v katerih lahko uživate v prihajajočem poletju in se ob tem še zabavate. Če imate otroke, potem veste, da staršem vedno primanjkuje časa zase in za svoje potrebe, zakaj torej ne bi letos združili prijetnega s koristnim in se odločili za igrivo vadbo, pri kateri boste pospešili srčni utrip in se razmigali, hkrati pa preživeli še kakšno prijetno urico s svojimi najdražjimi. Na plaži lahko počnete marsikaj – se žogate, mečete frizbi, igrate odbojko na mivki in badminton ali priredite štafetne igre, v katere vključite še druge družine na plaži in tako morda razširite krog poznanstev. Zabava je zagotovljena, gibanje pa tudi!

Odlična alternativa vadbi ob morju je tudi vadba ob bazenu in v njem. Vodna aerobika je že nekaj časa ena izmed najbolj priljubljenih poletnih vadb.

Odbojka na mivki

Ta je verjetno najbolj značilen poletni šport. Odbojka pomaga krepiti vse večje mišične skupine, in če se športa lotimo bosi, to vpliva tudi na razvoj moči v skočnem sklepu, s čimer vplivamo na eksplozivnost in koordinacijo v prostoru.

Badminton

Je idealna izbira za ženske, ki poskušajo učvrstiti mišice zadnjice in nog, poleg tega pa zaradi hitrih in nenadnih gibov ter nenehnega gibanja po terenu izboljšuje telesno držo. Dobra stran tega športa je predvsem, da za igro ni treba iskati posebnega igrišča, badminton lahko igrate skoraj povsod.

Metanje frizbija

Je bolj igra kot šport in je dejansko primerno za vsakogar, saj pri tem ne potrebujete nikakršnega predznanja ali posebnih priprav ter opreme. Gre za družabno igro, pri kateri so prisotni pogosto sklanjanje, tek in natančni meti, zato se izboljšajo predvsem refleksi ter koordinacija rok in nog.

Vožnja s čolnom

Zakaj se ne bi za spremembo odpravili na izlet s kanujem? Ob veslanju boste razgibali vse mišice v telesu. Super je predvsem za ramena, vadba pa je dobra tudi za trebuh, hrbet in noge, ki delajo kot stabilizatorji.