DOBRODELNI ANKARAN

FOTO: Več kot 400 nas je tokrat gibalo za dober namen

Pe.R.
28. 5. 2019, 17.33
Deli članek:

Na Debelem rtiču smo se tudi letos družili v duhu športa in dobrodelnosti. Ogromno aktivnosti, nasmejana družba nalezljivo dobre volje in topli sončni žarki so zaznamovali dan, ki ga še dolgo ne bomo pozabili.

Mare Vavpotič / M24
Angela Lampe, Sanja Balaban in Spomenka Valušnik: Spomenka Valušnik iz društva Vesele nogice v družbi Angele Lampe, Sonje Balaban, njunih otrok in Grege Javornika

V sodelovanju z društvom Vesele nogice, Radiem Aktual in Triatlon klubom Logatec smo tudi tokrat pripravili dobrodelni dogodek, na katerem smo zbirali sredstva za 25 družin otrok s posebnimi potrebami.

10 ŠPORTNIH DISCIPLIN

Obiskovalci so se lahko udeležili nordijske hoje, teka za pokal Primorski teki, super sprinta, sprint triatlona in cici akvatlona, preizkušenj za pokal v triatlonu, balinanja, odbojke na mivki, badmintona na mivki, vlečenja vrvi, pikada in šaha. Več kot 400 udeležencev je dokaz, da se radi družimo in gibamo na prostem ter da znamo stopiti skupaj in premagati ovire ter sami sebe. Seveda tudi v duhu srčnosti in dobrodelnosti.

Mare Vavpotič / M24
Najbolj pogumni so se podali na triatlonsko preizkušnjo.

PRIJATELJI ŠPORTA IN DOBRODELNOSTI

Tudi tokrat so bili z nami srčni poslovni partnerji, ki so podprli naš dogodek. V Ankaranu smo se tako družili s predstavniki številnih zvez, društev in podjetij, ki so predstavili novosti na področju zdrave prehrane, športa, športnih oblačil in opreme. Veseli smo bili tudi obiska Spomenke Valušnik, srčne, borbene in predane predsednice društva Vesele nogice.

Nagrade pokroviteljev Rosenbauer (varnostne rokavice), Rem Power (visokotlačni čistilniki), Webo (svetilke) so sicer prejela naslednja gasilska društva: PGD Ankaran - Hrvatini, PGD Gorenja vas - Poljane, PGD Nova vas nad Dragonjo.

Mare Vavpotič / M24
Zabavali so se tudi otroci.