Domači pripravki

Z limono in čebulo nad starostne pege

Tea Dečman
23. 5. 2019, 21.30
Deli članek:

Na srečo jih je na voljo kar nekaj za ublažitev težav s starostnimi pegami. Tovrstne rešitve pa so tudi mnogo bolj prijazne zdravju kot razni belilni pripravki, ki jih lahko kupite v trgovinah.

Profimedia
Čebulni sok in kis zmešajte, nanesite ju na pego in nekaj minut masirajte.

Po 40. letu se vsem začno pojavljati starostne pege, kar ni nič nenavadnega, a je kljub temu dobro vedeti, kako se jih znebiti. Z naslednjim trikom lahko sami doma in razmeroma poceni odstranite večino peg. Pripravek deluje hitro in učinkovito, dober pa je tudi za pospeševanje celjenja ran in zdravljenje cele vrste težav s kožo. Ko boste videli sestavine, vam bo takoj jasno, zakaj.

Po dveh tednih pege izginejo

Potrebujete le dve sestavini: dve žlici čebulnega soka in dve žlici jabolčnega kisa. Pomembno pa je, da čebulni sok pripravite svežega. Če nimate sokovnika, si lahko pomagate z mešalnikom, čebulno kašo, ki nastane, pa precedite skozi bombažno krpo. Samo svež čebulni sok ima dovolj aktivnih in hranilnih snovi, ki koži in telesu pomagajo pri regeneraciji. Čebulni sok in kis zmešajte, nanesite ju na pego in s prsti nekaj minut masirajte. Pege se bodo ob redni uporabi pripravka vidno manjšale, po dveh tednih pa bodo povsem izginile. Ker čebula za sabo pušča neprijeten vonj, po rokah podrgnite z limono (najboljša je limonina lupina), da tudi težav z vonjem ne boste imeli. In na koncu še pomembno opozorilo: preden začnete tovrstno odstranjevanje peg, uporabite samo eno kapljico pripravka in s tem namažite kožo ter počakajte 24 ur. Pri nekaterih se namreč lahko pojavijo alergija, vnetje in celo mehurji.

Deluje tudi limona

Citronska kislina, ki jo vsebuje limonov sok, poskrbi za naravno beljenje raznih kožnih madežev. Narežite limono na rezine in jih položite na starostne pege. Rezine limone pustite na koži približno deset minut. Če boste postopek izvajali vsak dan, boste rezultate opazili po približno šestih tednih. Pri beljenju pomaga še eno domače belilo – med in jogurt v enakovrednem razmerju (žličko vsakega) zmešamo in nanesemo na kožo za 30 minut, nato pa izperemo z vodo. Pomaga tudi sirotka, zaradi vsebnosti mlečne kisline, ki nežno lušči od sonca poškodovano kožo.

Časnik Novice Svet24
Narežite limono na rezine in jih položite na starostne pege. Na koži jih pustite približno 10 minut.