Zanimivosti

Z nagradno igro na prizorišče razvpitega korupcijskega posnetka

G.G./STA
22. 5. 2019, 14.12
Posodobljeno: 22. 5. 2019, 14.13
Deli članek:

Avstrijski tabloid Österreich je razpisal nagradno igro za potovanje na Ibizo, prizorišče video posnetka, zaradi katerega je razpadla avstrijska koalicija.

Youtube
Posnetek, v katerem Strache domnevni ruski bogatašinji obljublja vpliv na medije.

Dvema srečnežema ponuja dve nočitvi v luksuzni vili, v kateri je zdaj že nekdanji avstrijski podkancler in predsednik svobodnjakov Heinz-Christian Strache skušal s korupcijo pridobiti volilno podporo. Nagrajenca bodo obvestili po telefonu, na španski otok pa bosta odpotovala prihodnji torek.

Vilo je sicer mogoče najeti preko platforme Airbnb za 800 do 1100 evrov na noč, tabloid pa opozarja, da je namestitev do nadaljnjega razprodana. Kot piše na Airbnb, je vila pet kilometrov iz mesta Ibiza ter ima štiri spalnice, bazen in vrt.

V vili je skrivaj nastal video posnetek, na katerem je videti Stracheja, kako pred volitvami leta 2017 v zameno za pomoč pri povečanju volilne podpore njegovi stranki ponuja poslovne pogodbe z vlado ženski, ki je trdila, da je bogata ruska vlagateljica. Posnetek so nemški mediji objavili prejšnji petek. Strache je zaradi škandala odstopil z vseh položajev, vladna koalicija je razpadla, v državi pa bodo predvidoma septembra predčasne volitve.