Zanimivosti

VIDEO: Sosesko terorizira trojica »strašanskih« in agresivnih divjih puranov

R.T.
15. 5. 2019, 19.06
Posodobljeno: 15. 5. 2019, 19.13
Deli članek:

Nekateri domačini si ne drznejo več na ulico.

Profimedia
Purani spadajo v družino poljskih kur.

V ponedeljek je ena od domačink v soseski Jamaica Plain v Bostonu na twitterju tarnala nad lokalnimi prebivalci, natančneje tremi divjimi purani. Ti naj bi bili izjemno agresivni, s kljuni pa naj bi se lotili marsikaterega pešca.

»Izredno strašlivo je. Zastrašujoče. Ko se sprehajaš, se ti povsem približajo, pri čemer izgledajo, kot da te bodo napadli,« je zapisala Kathy Milmoe. Dodala je, da je moral pred njeno hišo že najmanj štirikrat posredovati njen mož, oborožen z grabljami ali metlo. Novinarji televizijske hiše CBS Boston so se nemudoma odpravili na teren in hitro ugotovili, da Kathy ni edina, ki je imela bližnje srečanje s pripadniki te vrste perjadi, ki spada v družino poljskih kur. 

Dorothy Sergi je pojasnila, da je imela priložnost videti, kako so obkolili lokalnega poštarja. »Slišala sem, da se zunaj nekaj dogaja. Pogledala sem ven in videla, kako so ga čez cesto stisnili v kot. Premikal se je v eno smer, oni pa so ga kljuvali,« je opisala. Pri lokalnem društvu Boston animal control so medtem dejali, da se običajno ne ukvarjajo s prostoživečimi živalmi, a da so nedavno dobili dovoljenje, da problematične purane ujamejo, česar pa še niso storili. 

Domačini zaenkrat pred nevarno trojico še vedno trepetajo. »Postalo je tako grozno, da si svoje vnukinje ven več ne drznem peljati v vozičku. Pravzaprav si ven ne upam niti sama,« je še zapisala Kathy.