Zabeljen račun

Tako »lupijo« turiste: 81 evrov za dva burgerja in tri kave!

S.R.
18. 5. 2019, 18.01
Deli članek:

Na naslovnice italijanskih medijev se je zavihtela restavracija, ki je gostom za tri kave in dva burgerja zaračunala več kot 80 evrov.

Facebook/Emma C Cheppy
Zabeljen račun.

Gre za restavracijo Caffè Vaticano v Rimu. Natakar je za dva burgerja, dvojni americano (podaljšana kava) in dva dvojna kapučina zahteval 74 evrov plačila, temu pa je dodal še 7,40 evra težko plačilo postrežbe. Turisti so morali tako skupaj napraskati 81.40 evra.

To še zdaleč ni edina kritika, uperjena zoper to restavracijo, ki se na največjem spletnem mestu za popotnike TripAdvisor ponaša s povprečno oceno 1,5 zvezdice. Najvišja ocena je pet zvezdic. Za to jim je kot kaže kaj malo mar, saj s svojo elitno lokacijo zlahka privabljajo nove goste. Restavracija se namreč nahaja nasproti vatikanskih muzejev. Italijanske restavracije, ki se nahajajo v turističnih središčih, tudi sicer slovijo po cenikih, ob katerih se sleherniku orosijo oči. Med najbolj razvpite primere spadajo nek lokal na trgu sv. Marka v Benetkah, kjer so gostom za dve kavi in dve steklenički vode zaračunali 43 evrov, restavracija v neposredni bližini tega lokala, kjer je morala štiričlanska družina za kosilo (brez vina) odšteti 1100 evrov, nek slaščičar v Firencah, ki je vrednost svoje kepice sladoleda ocenil na 25 evrov, ter slaščičar iz Rima, ki svoj posel opravlja neposredno ob baročnem vodnjaku Trevi. Ta je za tri sladolede in nekaj vode zaračunal 42 evrov.