Eurosong 2019

Evrovizijske stavnice: Zala in Gašper bosta v finalu, zmago napovedujejo Nizozemski

A.S.
14. 5. 2019, 11.16
Posodobljeno: 14. 5. 2019, 11.29
Deli članek:

Evrovizijske stavnice so postale stalnica pred največjim evropskim glasbenim tekmovanjem. Trenutno Zali in Gašperju napovedujejo uvrstitev v finale, zmago pa pripisujejo nizozemskemu predstavniku Duncanu Laurencu.

STA
Zala in Gašper

V Izraelu se bo ob 21.00 začela 64. Evrovizija. Na prvi polfinalni večer se bo na evrovizijskem odru zvrstilo 17 predstavnikov držav, medtem ko je vstopnic za finale zgolj 10. Glasbeni strokovnjaki bodo prispevali 50% glasov, drugih 50% pa izidi glasovanja občinstva. Slovensko žirijo sestavljajo besedilopiska Urša Vlašič, pevki Ula Ložar in Urša Mihevc (skupina Fed Horses), urednik glasbenih programov Žiga Klančar in glasbenik Mate Bro (Okustični). Glasove strokovne žirije bo v Tel Aviv sporočila lanska predstavnica Slovenije na Eurosongu, Lea Sirk. Stavnice sicer Zali in Gašperju pripisujejo uvrstitev v veliki finale. 

Profimedia
Glasove žirije bo v Tel Aviv sporočila Lea Sirk, ki je lansko leto zmagala na Emi in Slovenijo predstavljala na Portugalskem.

Stavnice: Zala in Gašper bosta v skupnem seštevku na 17. mestu

Slovenska predstavnika se uvrščata na 17. mesto v finalnem razpletu evrovizijskega tekmovanja. Trenutno je Slovenija najvišje uvrščena med državami nekdanje Jugoslavije. Stavnice pa napovedujejo, da bo sosedna Italija v večeru, ko bodo izbirali najboljšo pesem Eurosonga za leto 2019, deset mest pred Slovenijo. 

Printscreen (Eurovisionworld.com)
Slovenija je na stavnicah najvišje uvrščena med državami nekdanje Jugoslavije.

Hrvaškemu predstavniku Roku v angelski podobi naj preboj v finale ne bi uspel.


Zmago napovedujejo nizozemskemu predstavniku Duncanu Laurencu, ki se bo predstavil s skladbo »Arcade«.

Nizozemski na stavnicah sledi Švedska z Johnom Ludvikom in »Too Late for Love«, medtem ko tretje mesto napovedujejo francoskemu predstavniku Billalu Hasaniju, ki bo izvedel svojo pesem »Roi«.