ŽELIM NEKAJ NOVEGA

Z malo denarja do modernega doma

Z.F.
11. 5. 2019, 16.24
Deli članek:

Ljudje se sčasoma naveličamo določenih stvari, predmetov, postavitev. Če želite spremeniti prostor v svojem domu, lahko to naredite tudi brez večjega finančnega vložka. Za vas imamo nekaj predlogov.

Dreamstime
Barve lahko v prostor vnesete tudi z detajli.

Ni treba, da za osvežitev svojega doma razmišljate o velikem finančnem zalogaju, velikokrat lahko že z malo vložka veliko spremenite. Ne veste, kako? Kdaj ste nazadnje pleskali? Vam je barva vašega hodnika še vedno všeč? Kdaj ste se nazadnje lotili pospravljanja? Res potrebujete vse, kar se skriva v omarah in na policah?

Najprej zamisel, nato red in šele potem spremembe

Naj tokratni naslov narekuje vaš ritem. Žal je tako, da vseh prostorov hkrati ne morete urediti. Korak za korakom. Najprej se odločite, kateri prostor želite najprej preurediti. Če je to jedilnica, najprej ugotovite, kaj vas v tem prostoru moti in kaj bi radi zamenjali, nato odstranite predmete, ki so vam moteči, in ustvarite red. Že tako boste veliko spremenili v prostoru in morda nove spremembe sploh ne bodo potrebne, drugače pa ste jim pravkar namenili prostor. Med pospravljanjem in čiščenjem ste morda našli tudi pozabljeno, a izjemno zanimivo dekoracijo, ki lahko popestri vašo mizo ali kredenco. Morda najdete zanimiv pladenj, ki ga položite na mizo in uporabite namesto košare s sadjem, nanj dodate še kakšno vazo s cvetjem, morda svečke, knjige in revije …

Popestrite dom z barvami

Že res, da danes med »trend« barvami, ki se znajdejo na naših zidovih, prevladuje bela. Toda ni nujno, da je vaš dom sterilno bel, saj mu bodo barve prinesle povsem nove dimenzije. Dovolj bo, če boste prepleskali le eno steno, nato pa barvo dopolnili tudi v detajlih. Če ostajamo v jedilnici, si morda omislite kozarce v podobni barvi ali namizni dekorativni prt. Kaj pa če zamenjate jušne krožnike? Možnosti je veliko in nikar se ne bojte. Barve v dnevno sobo lahko vnesete že s pisanimi blazinami in pregrinjali. Nikar ne pozabite na slike, ki bodo precej hitro poživile prostor. Kaj pa preproga?