PREPROSTO IN POCENI

Z malo vložka do velikih sprememb

Z.F.
20. 4. 2019, 17.12
Deli članek:

Že dlje časa razmišljate, kako bi spremenili dovoz do svoje hiše? Želite si funkcionalnosti, praktičnosti, preprostosti, hkrati pa želite navdušiti vse, ki se pripeljejo do vašega doma? Preverite naslednje ideje!

Dreamstime
Prvo pravilo naj bo lepo urejena trata ter urejen dovoz in potka do vhodnih vrat.

Včasih ni treba veliko, da dovoz do našega doma deluje glamurozno, in res je, da urejena okolica veliko pove o lastnikih, hkrati pa doda piko na i vsaki hiši. Okolico hiše lahko uredite na 101 način, ne da bi pregloboko segli v denarnico.

Urejena zelenica

Na prvem mestu naj vaš dovoz in okolico vaše hiše krasi urejena zelenica. Poskrbite, da bo trata zmeraj lepo urejena. To boste dosegli z redno košnjo, dognojevanjem, zalivanjem in prezračevanjem. Sproti odstranjujte ves plevel, preverjajte podrast in odstranjujte območja z mahom. Bodite pozorni tudi na plevel, ki se zarašča v tlake in potke, ter ga sproti odstranjujte.

Dovoz, potke in prostor za parkiranje

Potem ko ste uredili zelenico, razmislite o dovozu. Če do vaše hiše pelje tlakovana cesta, preverite, v kakšnem stanju so tlaki, in jih po potrebi zamenjajte. Vsekakor jim privoščite visokotlačno čiščenje, odstranite plevel, ki se je razrasel med špranjami, in preverite, v kakšnem stanju so robniki. Morda si omislite novo pot, ki vodi do hišnih vrat. Razmislite o tlakovcih, ploščicah, kamnu, pesku in drugih okrasnih podlogah. Če pri polaganju niste vešči, na pomoč pokličite strokovnjake ter si lično in kakovostno urejeno dvorišče zagotovite za več let.

Skladnjak in cvetlične gredice

Če se pred vašo hišo bohoti skalnjak ali pa vhod v vaš dom krasijo cvetlične gredice, je čas, da jih na novo »sfrizirate«. Porežite odmrla stebla, preverite, ali je treba narediti nove zasaditve, populite travo, zrahljajte zemljo. Razmislite tudi o novih rastlinah, morda gredice okrasite z okrasno zastirko, skalami, krmilnicami za ptice. Ne pozabite preveriti tudi cevi in pršilk za zalivanje. Čeprav je do vročega poletja še daleč, vnaprejšnja pripravljenost gotovo ne bo škodovala.