JAGODNI IZBOR

Zdaj lopovu manjkata samo še konj in sedlo

S.S.
15. 4. 2019, 21.10
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična

10 Ljubljanski policisti so obravnavali drzno tatvino: na Črtomirovi ulici sta do oškodovanke pristopila dva moška in jo z zemljevidom v rokah spraševala po poti. Pri tem sta z zemljevidom prikrila njeno torbo, iz katere sta med pogovorom izmaknila kuverto z denarjem.

9 Na Trubarjevi ulici v Celju je neznani storilec brez uspeha poskušal vlomiti v parkomat, je pa z rovarjenjem vseeno povzročil za približno 100 evrov škode.

8 V Bukovici na Škofjeloškem je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval več deset bal sena.

7 V Lokrovcu so policisti obravnavali vlom v hišo, ki jo prenavljajo. Pogrešajo dve novi straniščni školjki, dve kopalniški armaturi, več radiatorjev, dve PVC-okni, material za centralno napeljavo in več različnega orodja.

6 V Hrušici je nekdo ukradel osebno vozilo Citroën Berlingo, svetlo modre kovinske barve, z registrsko številko KP ZK-516. Avto je bil odklenjen, ker so vanj nalagali orodje.

5 Na železniški postaji v Podnartu je neznanec v tovorni vlak zalučal kamen in »sesul« steklo.

4 Na Preškem Vrhu pri Ravnah na Koroškem je neznanec ukradel za 5000 evrov hrastovih desk, ki so bile zložene ob novogradnji stanovanjske hiše.

3 V Novem mestu so neznanci z več ulic ukradli deset pokrovov kanalizacijskih jaškov.

2 V bližini ljubljanskega kliničnega centra sta do 85-letnega možakarja pristopila moška in mu natvezila, da potrebujeta denar za operacijo družinskega člana. Skupaj so odšli na banko, kjer je 85-letnik dvignil 4200 evrov, prevaranta pa sta mu kot garancijo za vračilo denarja izročila dve uri, vendar se nista vrnila.

1 V Drašči vasi je nekdo ukradel konjski komat z uzdami in vajetmi, ki je bil nameščen na steni hleva. Škode je za približno 3000 evrov.