Kaminski kotel TOBY H - Ogrevajte se drugače

Oglasno sporočilo
15. 4. 2019, 09.52
Posodobljeno: 15. 4. 2019, 10.17
Deli članek:

Pomlad je tu, kmalu bo tudi poletje, a v vročini se nam ne bo ljubilo razmišljati o zimskem ogrevanju. A tako kot poletje hitro pride, tudi hitro mine, na hladne dni pa se je dobro vnaprej pripraviti. Spomladanski čas lahko izkoristite za investicijo v ogrevalni sistem: ogrevanje na pelete s kotlovskimi kamini Toby je učinkovit in ekološko sprejemljiv način ogrevanja v jesenskih in zimskih mesecih.

Kamini znamke Toby serije H, ki jih slovenskim kupcem ponuja podjetje Kip Kop, so namenjeni izključno uporabi v stanovanjskih prostorih. Gre za kotle etažnega tipa in postavitev znotraj stanovanjskega območja. Kamini so brez izolacije, tako da prenašajo toploto ne samo v napeljavo centralnega ogrevanja, temveč z neposrednim toplotnim sevanjem tudi v okolico. Kip Kop strankam ponuja tri modele različnih moči in dimenzij, primerne za različne uporabnike: H 15 (za ogrevanju površin do 100 kvadratnih metrov), H 20 (do 125 m2) in H24 (do 160 m2).

V primerjavi s prejšnjimi različicami so kamini serije H popolnoma izboljšani in preoblikovani, med drugim je toby H sploh prvi kotel z avtomatskim čiščenjem gorilnika na slovenskem trgu. Tak kamin ima več prednosti: zaradi boljšega izgorevanja je učinkovitejši; »odpornejši« je proti peletom spremenljive kakovosti (to se na domačem trgu pogosto dogaja);čistiti pa ga je treba redkeje kot kotle drugih proizvajalcev. Toby H izpolnjuje tudi najstrožje okoljske zahteve glede izpustov škodljivih delcev. Vse vrednosti izpustov so v okviru referenčnih vrednosti, ki jih predpisujejo stroga pravila nekaterih držav EU, zato je za nakup kotla moč pridobiti tudi subvencijo Eko sklada.


Za nakup peči Toby H je moč pridobiti subvencijo Eko sklada.
Možna nadgradnja za spletno regulacijo.
Toby H je prvi kotel z avtomatskim čiščenjem gorilnika na domačem trgu
Vratca kurišča so izdelana iz kakovostne litine.
Na voljo so peči za ogrevanje različno velikih prostorov.

Vsi delovni procesi tobyjev H (vžig, zgorevanje, izklop gorilnika) so avtomatski. Kontrola zgorevanja je večstopenjska s pomočjo delovnega režima pri minimalni moči (»modulacija «). Kotel odlikuje tudi tiho obratovanje. V kotlu so že nameščeni glavni elementi kotlovnice: cirkulacijska črpalka, ekspanzijska posoda, varnostni ventil. Vrata kotla in rešetka gorilnika sta izdelani iz kakovostne litine.

Čeprav je sobna peč klasični izdelek, je kaminski kotel Toby H moderen izdelek. Regulacija poteka z zaslona na dotik, kar je še ena komparativna prednost v primerjavi z večino podobnih izdelkov na trgu. Kotel je mogoče povezati s sobnim termostatom, z nakupom dodatnega usmerjevalnika pa ga je po brezžični povezavi mogoče povezati tudi z internetom: z aplikacijo na mobilnem telefonu (za platformi android ali iOS) je kotel mogoče daljinsko prižgati in nadzorovati ter tako priti domov v že ogreto stanovanje.

Dovažanje peletov iz rezervoarja poteka preko notranjega transportnega traku, ki je nameščen v rezervoarju in nato s prostim padom skozi ustrezno cev do gorilnika. Tako sta rezervoar za pelete in peč kotla fizično popolnoma ločena in med njima ni medsebojne mehanske povezave, s tem je preprečen prenos plamena proti rezervoarju kotla. Dodatno varovalo je varnostni termostat na notranjem transporterju, ki preprečuje morebiten povratni plamen. Hitro in varno zažiganje peletov omogoča keramični grelnik.

www.kipkop.si
Brezplačna telefonska številka: 080 24 40