Kamini znamke Toby serije H, ki jih slovenskim kupcem ponuja podjetje Kip Kop, so namenjeni izključno uporabi v stanovanjskih prostorih. Gre za kotle etažnega tipa in postavitev znotraj stanovanjskega območja. Kamini so brez izolacije, tako da prenašajo toploto ne samo v napeljavo centralnega ogrevanja, temveč z neposrednim toplotnim sevanjem tudi v okolico. Kip Kop strankam ponuja tri modele različnih moči in dimenzij, primerne za različne uporabnike: H 15 (za ogrevanju površin do 100 kvadratnih metrov), H 20 (do 125 m2) in H24 (do 160 m2).

kip_kop_pec

V primerjavi s prejšnjimi različicami so kamini serije H popolnoma izboljšani in preoblikovani, med drugim je toby H sploh prvi kotel z avtomatskim čiščenjem gorilnika na slovenskem trgu. Tak kamin ima več prednosti: zaradi boljšega izgorevanja je učinkovitejši; »odpornejši« je proti peletom spremenljive kakovosti (to se na domačem trgu pogosto dogaja);čistiti pa ga je treba redkeje kot kotle drugih proizvajalcev. Toby H izpolnjuje tudi najstrožje okoljske zahteve glede izpustov škodljivih delcev. Vse vrednosti izpustov so v okviru referenčnih vrednosti, ki jih predpisujejo stroga pravila nekaterih držav EU, zato je za nakup kotla moč pridobiti tudi subvencijo Eko sklada.


eko_sklad

Za nakup peči Toby H je moč pridobiti subvencijo Eko sklada.
Možna nadgradnja za spletno regulacijo.
Toby H je prvi kotel z avtomatskim čiščenjem gorilnika na domačem trgu
Vratca kurišča so izdelana iz kakovostne litine.
Na voljo so peči za ogrevanje različno velikih prostorov.

Vsi delovni procesi tobyjev H (vžig, zgorevanje, izklop gorilnika) so avtomatski. Kontrola zgorevanja je večstopenjska s pomočjo delovnega režima pri minimalni moči (»modulacija «). Kotel odlikuje tudi tiho obratovanje. V kotlu so že nameščeni glavni elementi kotlovnice: cirkulacijska črpalka, ekspanzijska posoda, varnostni ventil. Vrata kotla in rešetka gorilnika sta izdelani iz kakovostne litine.

Čeprav je sobna peč klasični izdelek, je kaminski kotel Toby H moderen izdelek. Regulacija poteka z zaslona na dotik, kar je še ena komparativna prednost v primerjavi z večino podobnih izdelkov na trgu. Kotel je mogoče povezati s sobnim termostatom, z nakupom dodatnega usmerjevalnika pa ga je po brezžični povezavi mogoče povezati tudi z internetom: z aplikacijo na mobilnem telefonu (za platformi android ali iOS) je kotel mogoče daljinsko prižgati in nadzorovati ter tako priti domov v že ogreto stanovanje.

Dovažanje peletov iz rezervoarja poteka preko notranjega transportnega traku, ki je nameščen v rezervoarju in nato s prostim padom skozi ustrezno cev do gorilnika. Tako sta rezervoar za pelete in peč kotla fizično popolnoma ločena in med njima ni medsebojne mehanske povezave, s tem je preprečen prenos plamena proti rezervoarju kotla. Dodatno varovalo je varnostni termostat na notranjem transporterju, ki preprečuje morebiten povratni plamen. Hitro in varno zažiganje peletov omogoča keramični grelnik.

kip_kop_logo

www.kipkop.si
Brezplačna telefonska številka: 080 24 40