Dopust

Toplice – za dušo in telo

M.Š.
10. 4. 2019, 19.55
Posodobljeno: 10. 4. 2019, 19.58
Deli članek:

Poleg čudovitega morja, razgibane obale in pestre notranjosti se Hrvaška pohvali tudi z več kot sto izviri naravne mineralne vode, ki so po kakovosti med prvimi v Evropi.

Promocijski material
Tuhelj

V bližini teh so že v rimskih časih zrasle prve terme, zdraviliška in velnes ponudba pa postajata vse bolj pomemben del hrvaškega turizma.

Zakaj v toplice?

Že stari Rimljani so vedeli, da so terme odličen način za sprostitev in uživanje, zaradi učinkov termalne vode pa zelo koristne za zdravljenje številnih bolezni in pri okrevanju po operacijah in poškodbah. V vodnih radostih in dodatnih spa in velnes storitvah, ki vam jih nudijo, lahko uživate sami, v dvoje, z družino ali s prijatelji, v vseh letnih časih in ne glede na vremenske razmere.

Terme Sveti Martin

Popolna izbira za sprostitev, aktivne počitnice ali poslovne konference. Terme se pohvalijo z razkošnim velnes in lepotnim centrom, svetom savn, kompleksom zaprtih bazenov s termalno vodo in vodnim parkom, ki s svojimi 2600 kvadratnimi metri vodnih površin omogoča prvovrstno zabavo za vse generacije. Kulinarične, kulturne in naravne znamenitosti hrvaškega Zagorja ponujajo dodatne možnosti za aktivnosti čez vse leto. 

Promocijski material
Sveti Martin

Krapinske Toplice

V središču so štirje vrelci termalne vode ter nahajališča naravnega zdravilnega blata – fanga. Hidroterapija je sestavni del rehabilitacijskih programov in programov za hujšanje, vodni park Aquae Vivae pa z več kot 160 vodnimi atrakcijami (divja reka, tobogan, gejzirji, slapovi, umetni valovi, bazen za potapljanje) velja za enega najsodobnejših vodnih centrov na Hrvaškem.

Krapinske Toplice
Krapinske toplice

Varaždinske Toplice

Kompleks Aquae lasae je eden od najbolje ohranjenih krajev na Hrvaškem in slovi po zdravilni žveplasti vodi, ki izvira na območju današnjega parka (temperatura 58 ˚C). Toplice naj bi obiskoval celo rimski cesar Konstantin (272–337).

Bizoviške toplice

Toplice v osrčju Slavonije imajo eno najtoplejših hipertermalnih vod v Evropi, saj doseže temperaturo do 96 °C. Ker gre za ostanek Panonskega morja, je voda slana ter izjemno bogata z minerali. Poleg devetih pokritih in zunanjih bazenov z vodnimi masažami ter 112 metrov dolgim toboganom ima športno-rekreacijski center še igrišča za nogomet, rokomet, košarko, tenis in odbojko.

Terme Tuhelj

Vodni planet predstavlja največje bazensko kopališče na Hrvaškem: več kot pet tisoč kvadratnih metrov vodnih površin oziroma osem zunanjih in notranjih bazenov z različnimi atrakcijami in zabavno animacijo je v celoti polnjeno s termalno vodo.

Terme Jezerčica

Terme najdete v kraju Donja Stubica, med Zagrebom in Varaždinom. Bivate lahko v udobnem hotelu ali v bližnjem kampu, ki je odprt vse leto. Ponudbo bogatijo sodobno opremljeni kongresni center, spa in velnes ter vodni park z osmimi bazeni.

Daruvarske toplice

Že vrsto let so znane kot vrhunski športni center kontinentalne Hrvaške – tako za rehabilitacijo po športnih poškodbah kot idealno mesto za izvedbo priprav športnih ekip in reprezentanc.

Naftalan – Ivanić Grad

Mineralno olje naftalan (njegovo nahajališče nedaleč od mesta je poleg tistega v Azerbajdžanu edino na svetu) ima pozitivne učinke pri zdravljenju luskavice in nevrodermitisa, vnetja sklepov ter pri rehabilitaciji po ortopedskih operacijah in zdravljenju opeklin.

Istrske toplice

Pod znamenito, 85 metrov visoko steno Gorostas se nahaja vir zdravilne vode Sv. Stjepan. Znan je po visoko žveplasti optimalno radioaktivni in topli vodi, polni mineralov, za katero je dokazano, da pospešuje zdravljenje kroničnih revmatičnih bolezni, dermatoloških bolezni, bolezni zgornjih dihal in ginekoloških bolezni.

Top-Terme Topusko

Terme se ponašajo s termalno vodo vulkanskega izvora, ki pomaga pri zdravljenju živčnega, mišičnega in gibalnega sistema. Na voljo so tudi druge športno-rekreacijske dejavnosti v naravi: rafting na Mrežnici, Korani in Uni, kolesarjenje, sprehodi, lov, ribolov.

Zanimivost:

Poročiva se!

Doživite lepoto trenutka v dvoje in svoj poročni dan praznujte v objemu enih od hrvaških term. Izbirate lahko med čudovitimi lokacijami, izbranimi jedilniki ter številnimi drobnimi pozornostmi, ki bodo vaš dan naredile nepozaben. Posebne ugodnosti veljajo tako za mladoporočenca kot za svate.

***null***