Bezos in Musk

Spopad milijarderjev na twitterju

R.T.
10. 4. 2019, 15.19
Posodobljeno: 10. 4. 2019, 15.19
Deli članek:

Elon Musk je malce zbodel Jeffa Bezosa.

Profimedia
Elon Musk

Na Twitterju sta 'trčila' dva milijarderja. No, v bistvu je Elon Musk, ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX, trčil v Jeffa Bezosa, ustanovitelja podjetja Amazon in najbogatejšega človeka na svetu.

Elon je v torek tvitnil novico, da Amazon načrtuje izstreliti v orbito 3.236 satelitov, ki naj bi najbolj oddaljenim delom sveta zagotovili hiter internet.

Musk je deljeni tvit komentiral z angleškim izrazom "copycat", kar označuje tiste, ki kopirajo ideje drugih. Razlog? Muskovo podjetje SpaceX dela namreč na zelo podobnem projektu, le da načrtuje izstreliti v orbito kar 11.943 satelitov. Izstrelitev bi se naj zgodila jeseni, dva poskusna pa sta že v orbiti.

Profimedia
Jeff Bezos

Na podoben način je Musk Bezosa 'napadel' že leta 2015, ko je slednji objavil fotografijo rakete, ki jo je razvilo njegovo manjše podjetje Blue Origin. Poleg fotografije rakete, ki je bila izstreljena in je uspešno pristala, je Bezos zapisal: "Ena izmed najredkejših zveri – uporabljena raketa."

Tudi takrat mu je Musk odgovoril: "Ne ravno redka. Raketa Grasshoper podjetja SpaceX je izvedla 6 suborbitalnih poletov pred tremi leti in še vedno deluje."