triki in nasveti

Z odpadno embalažo do dodatnega prostora

Zoran Franc
8. 4. 2019, 21.00
Deli članek:

Priročno bi bilo, če bi imeli v svojem domu na voljo še kakšen dodaten meter prostora. A tudi z naslednjimi triki lahko rešite te težave: primerno uredite prepolne predale in omarice ter pospravite različne pripomočke.

Dreamstime
Fotografija je simbolična.

Če tudi vi zmeraj znova preklinjate ob neuspešnem pospravljanju predalov z nogavicami in s spodnjim perilom in če vaši kuhinjska ali kopalniška omarica že pokata po šivih, vam bodo naslednji preprosti triki prišli še kako prav.

NOGAVICE IN SPODNJE PERILO

Da bi naredili red v predalu z nogavicami in s spodnjim perilom, potrebujete – nič drugega kot – prazno embalažo ovsenih ali katerih drugih kosmičev. Po dolžini jo prerežite na polovico, nato pa polovici zlepite med seboj. Predalček iz embalaže bo po dolžini dovolj velik, da vanj pospravite denimo dva nedrčka, medtem ko lahko v prostorčke po širini namestite še tri razdelke, kamor boste pospravili spodnjice. Tako bodo nedrčki in spodnjice v predalu vedno na svojem mestu.

KRPE, KRTAČE, ČISTILA

V omarici pod umivalnikom ali pomivalnimkoritom po navadi shranjujemo čistila, krpe, krtače za čiščenje, gobice … Prostora precej hitro zmanjka, sploh če želimo tja pospraviti tudi pralni prašek, mehčalec … Svetujemo vam, dav omaricoprivijete teleskopske obešalne palice, na katere boste lahko obesili razpršilce, krtačke, krpe in druge pripomočke za čiščenje. Tako boste dobili navidezno poličko, prostor pa povečali za več kot polovico.

PODALJŠKI, POLNILCI, TELEFONSKI KABLI …

Imate tudi vi predal, namenjen raznim podaljškom, polnilcem, telefonskim kablom, slušalkam in podobnim stvarem? Vsakič znova, ko ga odprete, se iz njega vsuje pisana paleta kablov, a niti za enega izmed njih ne veste, kje se konča in kje začne. Naredite red. Potrebujete škatlo za čevlje in prazne tulce toaletnega papirja. Kable najprej lepo razvijte, nato pa vsakemu izmed njih namenite prostor v tulcu, ki ga boste pospravili v škatlo.

SUŠILNIK, LIKALNIK, KODRALNIK ZA LASE

Se vsako jutro bojujete z metri kablov, ki se zmeraj znova zapletejo med seboj? Poskrbite, da bodo tudi sušilnik za lase, kodralnik, likalnik za lase in drugi pripomočki našli prostor pod vašim umivalnikom. Potrebujete plastično ali kartonasto stojalo za papir oziroma dokumente, ki ga z obojestranskim lepilnim trakom prilepite na notranjo stran vratc kopalniške omarice. V kartonasto stojalo boste z lahkoto pospravili sušilnik, kodralnik, likalnik za lase in še kaj bo tam našlo svoj prostor.