NEPOGREŠLJIV

Lak za lase je lahko tudi vaš zaveznik

Zoran Franc
22. 3. 2019, 21.30
Deli članek:

Skoraj da je ni kopalnice, v kateri ne bi našli laka za lase. Uporabljamo ga tako stari kot mladi, pa tudi pri otrocih je izjemno priljubljen. Odslej ga boste morda uporabljali še pogosteje, saj je, kot boste videli, nepogrešljiv tudi pri gospodinjskih opravilih.

Profimedia
Lak za lase lahko uporabite tudi za podaljševanje obstojnosti ličil.

Lak za lase lahko uporabite pri ohranjanju svežine cvetličnih aranžmajev, si z njim pomagate pri urejanju zaves, preprečite, da bi se nogavice sparale, ukrotite statično elektriko …

ZOPER MADEŽE

Če je na vaši najljubši bluzi ali hlačah ostal masten madež ali madež črnila, preizkusite tale trik. Preden boste oblačilo oprali v pralnem stroju, nanesite nanj nekaj laka za lase in pustite, da se posuši. Nato pa oblačilo operite po navodilih proizvajalca.

Profimedia
Pri odstranjevanju dlak hišnih ljubljenčkov ne boste več imeli težav.

UKROTITE ZAVESE

Če vaš dom krasijo zavese, lahko z lakom poskrbite, da bodo »volančki« ostali na svojem mestu. Sveže oprane zavese polakirajte, tako jih boste nekoliko otežili in preprečili premikanje, pa tudi, da bi se na njih nabiral prah.

DLAKE IN KOSMI

Ali tudi vas motijo živalske dlake, ki te dni kar frčijo po zraku okoli vaših hišnih ljubljenčkov? Se jih ne morete rešiti niti z vsakodnevnim sesanjem, vaša sedežna garnitura pa zaradi dlak že dobiva novo »pregrinjalo«? Čisto krpo popršite z lakom za lase in se lotite odstranjevanja dlak. Ta trik bo z vaše sedežne garniture odstranil vse neželene dlake in smetke, uporabite ga lahko tudi pri čiščenju oblačil ali preprog.

SVEŽINA ROŽ

Če želite šopku rož podaljšati trajnost in zagotoviti, da bo ostal čim dlje svež, ga popršite z lakom za lase. Ta trik bo dlje ohranil svežino svežih rož, uporabite ga lahko tudi pri negovanju suhih šopkov. Tako bodo rože ohranile svojo barvo, šopek pa bo obdržal svojo obliko.