Morajo biti »hitri« in »spretni«

FOTO: Predebele policiste pošiljajo v tabor za hujšanje

R.T.
15. 3. 2019, 08.54
Posodobljeno: 15. 3. 2019, 09.00
Deli članek:

Na Tajskem v okviru nacionalnega programa s pomenljivim nazivom »uničevanje trebuha« predebele policiste pošiljajo v tabor za hujšanje.

tabor za hujšanje, tajska policija
Nad rezultati pilotnega projekta so bili navdušeni.

Tabora, ki so ga po nadvse uspešnem dvotedenskem pilotnem projektu zdaj trajno uvedli v centru za usposabljanje v mestu Pak Chong, se udeležujejo korpulentni policisti iz policijskih postaj po vsej državi. Vključuje intenzivno fizično aktivnost, usmerjeno predvsem v zmanjšanje obsega njihovega pasu. V skladu z načrtom bo vsaka od policijskih postaj v tabor redno pošiljala do tri uslužbence, za katere sklepajo, da bi jim koristili disciplina, stroga dieta in potenje ob intenzivni telesni vadbi.

Facebook
Vsaka policijska postaja bo v tabor poslala do tri policiste naenkrat.

»Debel policist se sooča s številnimi težavami. Ko se kotališ naokoli, delaš počasi in premikaš se počasi. To je pri policistu, ki mora loviti kriminalce, nesprejemljivo, saj moraš biti spreten in hiter,« pojasnjuje višji častnik Sornpetch Chantarak

V pilotnem projektu je sodelovalo približno 200 policistov, oblasti pa so bile nad rezultati tako navdušene, da so se odločile za trajno uvedbo. V pilotnem projektu je tistim policistom, ki so tehtali tudi do 200 kilogramov, uspelo shujšati kar za 60 kilogramov, večina ostalih, ki so bili le nekoliko predebeli, pa se je v povprečju znebila 20 kilogramov.