Trebušček

VIDEO: Debelo podgano so morali reševati gasilci

G.G.
26. 2. 2019, 19.10
Posodobljeno: 26. 2. 2019, 22.05
Deli članek:

Gasilci iz nemškega mesta Bensheim so morali skočiti od mize, pustiti nedeljsko kosilo in odhiteti na intervencijo. V škripcih je bila podgana. Debela podgana.

Berufstierrettung Rhein Neckar
Na pomoč, je klicala podgana.

Predstavnica roda Rattus se je ujela v luknjo kanalizacijskega jaška. Čez zimo se je nemarno zredila in svojega života nikakor ni spravila skozi luknjo. Salo je bilo zataknjeno, nogice so nemočno bingljale. Predstavnik lokalnega društva za zaščito živali Michael Sehr je ni uspel osvoboditi, zato je poklical na pomoč prostovoljne gasilce.

Prišel je cel gasilki vod, kakšnih deset gasilcev, kar je kasneje sprožalo negodovanje pri nekaterih podganam nenaklonjenih prebivalcih, češ, zakaj pa cela ekspedicija za to golazen. Že res, da so podgane zgodovinsko zaznamovane, ne moremo jim oprostiti orkestriranja (v navezi z bolho) največje morije v Evropi (kuge), a gre za inteligentne živali, ki so neločljivo povezane s človeškim prehranjevanjem ali bolje rečeno z našimi odpadki.

Nazaj k zgodbi. Gasilci so se previdno približali razdraženi podgani, dvignili pokrov jaška, Sehr pa jo je dokončno osvobodil in spustil v kanal. Podgana je menda obljubila, da se bo nekoliko bolj zavzeto posvetila rekreaciji.