Zanimivosti

Vrhunska glasbena imena na največjem glasbenem odru v Sloveniji!

Oglasno sporočilo
26. 2. 2019, 08.34
Posodobljeno: 26. 2. 2019, 09.35
Deli članek:

Še zadnjič v Sloveniji: José Carreras s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, posebnim gostom Janom Plestenjakom in sopranistko Martino Zadro, Stožice, 10. marec 2019.

Arhiv Simfoničnega orkestra RTV Slovenija
José Carreras bo nastopil ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija

Ljubljanska Arena Stožice bo 10. marca 2019, postala prizorišče velike zgodbe o slovesu vrhunskega in svetovno znanega tenorista Joséja Carrerasa, ki bo na največjem odru v Sloveniji v spremljavi več kot 50-članskega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, nastopil še zadnjič v svoji karieri.

Tenorist, ki ga večina Slovencev pozna po tem, da je bil del zasedbe Treh tenorjev, v kateri je s Plácidom Domingom in Lucianom Pavarottijem navduševal koncertne hale in občinstva po vsem svetu, pa ne bo nastopil sam, temveč v družbi še dveh vrhunskih slovenskih glasbenikov.

Najuspešnejši  in najpopularnejši slovenski glasbenik in vrhunska slovensko-hrvaška sopranistka ter prvakinja in nosilka repertoarja SNG Opera in balet Ljubljana 

Posebno čast in osebno povabilo vrhunskega tenorista je prejel najuspešnejši in najpopularnejši slovenski glasbenik, Jan Plestenjak''Povabljen sem s strani velikega Joséja Carerrasa, da se mu pridružim na odru njegovega koncerta v Stožicah, kot njegov gost,'' je pred kratkim sporočil Jan, ki je v preteklosti že navdušil s sodelovanjem s simfoniki in izbrano vrhunsko ekipo.

Stati na odru s svetovno priznanim tenoristom, ki slovi po tem, da občinstvu pričara najlepše romantične performanse in katerega tenorski vokal velja za enega izmed najlepših tenorskih vokalov vseh časov, je Plestenjaku tako v veliko čast. ''Večje časti in priznanja si kot pevec in avtor nisem mogel predstavljati,'' je še poudaril Plestenjak, ki je povabilo eminentnega glasbenika sprejel z velikim spoštovanjem.

M24
Oktobra je slovenski glasbenik razprodal in do zadnjega kotička napolnil ljubljanske Stožice.

Poleg Plestenjaka bo ob Carrerasu kot gostja nastopila tudi vrhunska slovensko-hrvaška sopranistka in operna umetnica, ki uživa mednarodno slavo, Martina Zadro. Slednja je v preteklosti sodelovala s prestižnimi in uglednimi orkestri, dirigenti in opernimi pevci, med katerimi je bil tudi José Carreras''On je velika legenda in priložnost, da ga še zadnjič slišimo v živo, je veliko doživetje, ki se ga bodo obiskovalci spominjali še dolgo, dolgo časa,'' je poudarila Zadrova.

Osebni arhiv Martine Zadro
Martina Zadro in Jose Carreras na koncertu v Gradcu.

Obeta se prelep večer in doživetje, kot ga še ni bilo, saj bo glasbenik svetovnega formata vzel slovo od Slovencev v velikem slogu.

Vstopnice so na voljo že za 39 €, svojo pa si lahko zagotovite na lastnih prodajnih mestih Eventim, spletni strani www.eventim.si, bencinskih servisih Petrol in spletni strani www.petrol-ticket.si