Oprema

Kako se lotiti pomladne prenove doma in hkrati vključiti najnovejše pohištvene trende?

Oglasno sporočilo
25. 2. 2019, 11.45
Posodobljeno: 25. 2. 2019, 11.45
Deli članek:

Narava se letos že zelo zgodaj prebuja, z njo pa tudi naša želja po osvežitvi domačih prostorov ali popolni prenovi, ki jo načrtujemo že dalj časa.

Promocijski material
Prenova doma

Se ti pogosto zgodi, da ti iskanje novega pohištva in pohištvenih dodatkov vzame toliko časa, da na koncu obupaš nad samo izvedbo prenove?

Pregledovanje različnih spletnih trgovin in obiskovanje številnih fizičnih je lahko zares izčrpno, čeprav je v resnici iskanje ustreznega pohištva lahko popolnoma preprosto. Da bo načrtovanje zate enostavnejše, ti na enem mestu razkrivamo kateri so top pohištveni trendi v letu 2019, zakaj jih poiskati s pomočjo največjega slovenskega primerjalnika izdelkov Ceneje.si in kako do njih priti enostavno in po ugodni ceni.

Dnevna soba naj odraža tvojo osebnost

Zagotovo bi lahko rekli, da dnevna soba predstavlja osrednji del vsakega doma. V njej preživljamo ogromno časa, se družimo s prijatelji in se po napornih delovnikih sproščamo z družino. Glavno vodilo pri prenovi dnevne sobe naj ti bo vedno udobje, zato tudi ni priporočljivo pretirano varčevanje pri nakupu sedežnih garnitur in foteljev. Vse ostalo pohištvo lahko poljubno dokupujemo in ga prilagajamo posamezni sezoni. V letu 2019 so še posebej v trendu pohištveni dodatki, ki izražajo osebni stil posameznika, pa naj bo to klubska mizica v skandinavskem okroglem dizajnu, retro komoda v zemeljskih tonih, ki pritegne oko vsakega obiskovalca ali pa minimalistični dnevni regal, ki naj stoji ob udarni tapeti in tako predstavlja osrednji del dnevne sobe.

Promocijski material
Dnevna soba

Spalnica že dolgo ni le prostor za spanje

Čeprav je za vsako spalnico ključna prav funkcionalnost, pa se trendi v opremljanju spalnic že nekaj časa oddaljujejo od klasičnih vzorcev, ki so se jih držali včasih. Izgled lesa in svetle prostore počasi zamenjujejo številni materiali v kovinskem videzu, marmor, živahne tapete in temnejši odtenki hišnega tekstila. Poudarek je še vedno na udobju, saj mora spalnica izpolnjevati vse pogoje za zagotovitev počitka in kakovostnega spanca, ki nam ga s sodobnim načinom življenja vsem kronično primanjkuje.

Najpomembnejši del spalnice je zagotovo velika in udobna postelja. Ta naj poleg udobja ponuja tudi privlačen izgled, ki ga dosežemo z inovativnimi dizajni, naravnimi materiali, prijetnimi na otip in v letu 2019 posebej modnim poudarjenim vzglavjem. Lahko se odločiš za nakup celotne spalnice v enakem stilu ali pa se malce poigraš in s posteljo poljubno kombiniraš garderobne omare in nočne omarice v različnih slogih. Seveda nikakor ne pozabi niti na kakovostno ležišče in pripadajoče letveno dno.

Promocijski material
Spalnica

Ohrani praktičnost v kuhinji in jedilnici

Celostne prenove kuhinje se običajno lotimo, ko jo načne zob časa, pri nakupu novih kuhinjskih sestavov ali posameznih kuhinjskih elementov pa se običajno odločimo za kvalitetno izdelavo, brezčasen izgled in materiale, ki dobro kljubujejo času. Poleg kvalitete je priporočljivo pozornost usmeriti tudi v funkcionalnost same kuhinje. Postavitev kuhinjskih elementov, razvrstitev posode, različnih kuhijskih aparatov, armatur in kuhinjskega korita naj bo prilagojena posameznemu gospodinjstvu. Par z majhnim otrokom zagotovo funkcionira drugače, kot starejši par ali samska oseba, zato je poljubna postavitev elementov, ki se odraža tudi v organizaciji kuhanja, še kako pomembna.

Kuhinjski trendi leta 2019 se odražajo predvsem v rdečkastih tonih, naravnem lesu in dramatičnih geometrijskih ozadjih. Podobno je tudi pri jedilnici, ki naj bo v letu 2019 živahna, v pisanih tonih, okrašena z marmornimi in kovinskimi dodatki, jedilne mize, ki naj bodo kvalitetne izdelave, pa lahko poljubno dopolnjujemo z neujemajočimi se jedilnimi stoli.

Promocijski material
Kuhinja in jedilnica

Drzne novosti pri prenovi kopalnice 

Kopalnica že nekaj časa izgublja zgolj svojo osnovno higienično vlogo, vse več posameznikom pa predstavlja prostor za sproščanje, razvajanje in estetsko izražanje. Predvsem eksperimentiranje z materali je v kopalnice vneslo neko popolnoma novo dimenzijo, posebej modni so marmor, les in kovinski dodatki. Pri izbiri kopalniških sestavov, omaric in galanterije se pogosto poslužujemo nenavadnih in zaobljenih oblik, minimalističnih dizajnov in kombinacij različnih barvnih odtenkov. Če, kot piko na i, dodamo tudi košate zelene rastline, ploščice z geometrijskimi vzorci in neobičajen strop, zagotovo lahko trdimo, da smo ustvarili pravo prostorsko umetnino.

Promocijski material
Kopalnica

Popolna soba skozi otroške oči

Otroška soba ne predstavlja zgolj mesto za počitek, ampak je hkrati tudi malo otroško kraljestvo za druženje, igro, umik pred starši, za učenje in razvijanje kreativnih idej. Kreativnost pri opremljanju je v tem prostoru še posebej zaželena, staršem pa priporočamo, da se opremljanja lotijo skupaj z otrokom. Otroška postelja naj bo v prvi vrsti udobna, primerna višini in starosti otroka, hkrati pa naj bo enostavna za kombiniranje z garderobnimi omarami in pisalnimi mizami. Pri opremljanju otroške sobe upoštevaj tudi to, da se potrebe po shranjevanju pri vsakem otroku sčasoma večajo. Z leti zato lahko enostavno dokupiš različne komode, otroške stole in druge dodatke za otroško sobo.

Promocijski material
Otroška soba

Enostavno iskanje vrtnega pohištva

Če se nameravaš bolj temeljite prenove doma lotiti nekoliko kasneje, pa nikar ne zamudi sezonskih ponudb vrtnega pohištva, ki ga lahko enostavno najdeš v različnih spletnih trgovinah. Letos bo na vrtu poudarek na udobnem pohištvu, narejenemu iz trpežnih materialov v svetlih odtenkih in z retro pisanimi vzorci.

Promocijski material
Vrtno pohištvo

Pred vsakim nakupom pohištva nujno obišči portal Ceneje.si, ki ti omogoča enostavno primerjanje več kot 39.000 pohištvenih izdelkov in 725 blagovnih znamk iz več kot 100 spletnih trgovin. Pred nakupom pohištva enostavno izberi željeno kategorijo, preizkusi filtre za natančnejše iskanje izdelkov in primerjaj posamezne ponudbe ter cene izdelka v različnih spletnih trgovinah. Brskanje na Ceneje.si ti omogoča velik prihranek časa in denarja, hkrati pa poskrbi za tvojo varnost na spletu, saj med izdelki prikazuje zgolj ponudbe preverjenih spletnih trgovcev.

Na portalu Ceneje.si so objavljeni tudi novi aktualni akcijski katalogi in letaki vseh večjih trgovin in priljubljenih trgovcev. Izkoristi jih in na enem mestu preveri vse aktualne kataloge in akcijske cene ter tako prihrani čas in denar - zahvaljujoč digitalnim katalogom so ti pomembne informacije na voljo v vsakem trenutku.