dobrodelna akcija

Tolarje darovala tudi Mojca Senčar

Katja Kaja Mejač
19. 2. 2019, 21.10
Deli članek:

V rožnate zabojnike lahko še vedno oddate tolarske bankovce, ki jih bodo namenili programu Roza.

Europa Donna
Častna predsednica združenja Europa Donna in ambasadorka akcije je že oddala svojo donacijo.

Združenje Europa Donna nadaljuje akcijo zbiranja starih tolarskih bankovcev, ki bodo namenjeni psihosocialni pomoči in podpori bolnicam z rakom ter njihovim svojcem v okviru programa Roza. Če rožnatih škatel še niste našli, lahko bankovce na sedež združenja pošljete kar po pošti v posebnih »roza« ovojnicah. 

Te so na voljo v zdravstvenih ustanovah po Sloveniji, lahko pa jih naročite tudi na elektronskem naslovu europadonna@europadonna.si ali na številki (01) 231 21 01 in donacijo pošljete na Vrazov trg 1, 1000 Ljubljana.

Pomagala tudi Mojca Senčar

Nekdanja zdravnica na onkološkem inštitutu in častna predsednica združenja Europa Donna Mojca Senčar je v družbi predsednice Tanja Španić že oddala svojo tolarsko donacijo, saj se zelo dobro zaveda pomena psihosocialne podpore. »Moja mama je bila vedno 'fajterca', ona je bila vedno največja opora meni in sestri,« je o njej povedal njen sin Boštjan P. Strnad.

Europa Donna
Tolarje lahko pošljete tudi v »roza« ovojnicah.

Program ROZA

Različne oblike pomoči so na voljo 365 dni v letu. Individualni pogovori prek telefona ali v živo, podporne skupine za bolnice, njihove svojce in žalujoče ter tabori za otroke so ključni stebri programa.