»Vedela sem, da njegovo srce lahko poskrbi za kaj takega«

Anamaria Goltes prvič v ZDA o sebi in svojem fantu Luki Dončiću

Andrej Miljković
19. 2. 2019, 06.45
Posodobljeno: 19. 2. 2019, 06.52
Deli članek:

Zasebnost ji je izjemno pomembna. Logično. Družbena omrežja so ena stvar, v njih je veliko nujno potrebne samopromocije na več ravneh, sicer pa se Anamaria Goles, dekle Luke Dončića, rada izogne javnosti in medijem. Čast, privilegij in zasluga je torej, da se ni izognila nam. Niti približno.

Instagram/Anamarija Goltes
»Stvar je namreč v tem, da se je Luka svojega poslanstva v življenju lotil tako zelo s srcem, da se bolj ne bi mogel.«

Kako gledate na to, da je bilo te dni v Dallasu približno sto slovenskih navijačev, na zadnjem srečanju z Miamijem celo nekaj deset več, saj so mnogi prišli v povsem svoji režiji?

Preprosto fantastično je, da imamo Slovenci tako razvito nacionalno zavest in smo se sposobni na tak način odzvati na uspeh nekoga, ki je tako zelo daleč od doma in do kogar je tako težko priti. Navdušena sem bila že nad številom slovenskih navijačev na finalu v Istanbulu, toda Dallas je še toliko dlje, in če sem na eni strani ponosna na Lukove uspehe, sem na drugi strani resnično ponosna na naše navijače iz domovine.

Jasno, zelo težko je govoriti v imenu koga drugega, a vseeno – kaj lahko poveste o tem, kako se vam zdi, da se ob tem počuti Luka?

Ne da se mi zdi, temveč zelo dobro vem, da je tudi Luka je zelo ponosen. Verjemite mi – ko je slišal in videl, da v Teksas prihaja toliko navijačev, je bil navdušen, tako kot sem navdušena jaz.

Ste pričakovali, da je kaj takega mogoče? Ste si znali predstavljati scenarij, po katerem bi Luka v ligi NBA tako hitro in tako zelo uspel, da bi Slovenci potovali po več kot 24 ur in zapravljali na tisoče evrov, da bi si lahko ogledali njegove tekme?

Najlažje bi bilo reči, da tega nisem pričakovala. Toda resnica je, da jaz sem pričakovala. Znala sem si predstavljati točno to. Sem ponosna, navdušena, ne pa presenečena. Stvar je namreč v tem, da se je Luka svojega poslanstva v življenju lotil tako zelo s srcem, da se bolj ne bi mogel. In ko je prišel v Ameriko, ki je bila njegova velika želja, sem vedel, da njegovo srce lahko poskrbi tudi za kaj tako nepredstavljivega, kot je pripraviti ljudi do tega, da množično hodijo na tekme v Dallas.

Instagram
»Če sem na eni strani ponosna na Lukove uspehe, sem na drugi strani resnično ponosna na naše navijače iz domovine.« - Anamarija Goltes

Kaj točno mislite s tem?

Ljudje gledajo, ljudje vidijo, ljudje znajo prepoznati, koliko srca je v vsem tem, in to znajo nagraditi. Prepričana sem, da lahko uspe do te mere, tako kot sem zdaj prepričana, da gre lahko še dlje. Slovenci pa se bodo tako ali tako znali odzvati in spet pokazati, da športni uspehi nacionalno zavest našega naroda dvignejo višje kot karkoli drugega.

Luka nam je zaupal, da se po njegovem sobotnem nastopu na spretnostnem poligonu na All Star vikendu v Charlottu odpravljata na krajše počitnice v Mehiko. Zagotovo vam je po tako norem ritmu tekem to všeč?

Prepričana sem, da si lahko predstavljate, kako se veseliva, da bova lahko skočila na počitnice, četudi krajše. Odštevala sem dneve do najine Mehike, že dolgo nisva imela priložnosti za kaj podobnega in na splošno jih ne bo veliko. Po drugi strani pa seveda zanj, zase in za vse upam, da bo takih priložnosti res čim manj.

Vemo, kaj želite povedati, a vseeno – lahko to slišimo iz vaših ust?

To, da bi imela čim manj priložnosti za počitnice, bi seveda pomenilo, da bi bil Luka karseda uspešen, kajti tudi tokratna priložnost se je kajpak rodila iz njegovega razočaranja.

Kako gleda na to, da ne bo zaigral na glavni tekmi All Star, in kako na to gledate vi?

Zelo si je želel nastopa na glavni tekmi All Star, to bi bila nadvse pomembna prelomnica, toda na koncu se mu žal ni izšlo. Krasno je, da greva na kratek dopust, bilo pa bi še lepše, če bi se mu uresničile sanje. Za kar pa bo seveda še več kot dovolj priložnosti.