Sladice

Valentinove skušnjave, ki se jim ni mogoče upreti

T.D.
13. 2. 2019, 21.30
Deli članek:

Valentinovo je čas srčkov, ljubezenskih verzov, vrtnic in seveda tudi najrazličnejših romantičnih dobrot. Predstavljamo vam izbor najboljših Valentinovih poslastic.

Dreamstime
Presenetite s slastno sladico.

Sladica, ki že na prvi pogled očara s svojo bohotno zunanjostjo, znotraj pa se skriva nežna, tekoča sredica ... Razkrivamo vam recept za čokoladni sufle, ki bo zagotovo navdušil vašega najdražjega ali najdražjo. Sestavine: 200 g temne čokolade, 50 g masla, 4 rumenjaki, 6 beljakov, 100 g sladkorja, 1 ščepec soli, sladkor v prahu. Priprava: Čokolado in maslo počasi raztopimo na nizkem ognju (vmes mešamo), ohladimo do mlačnega in zmešamo z rumenjaki. Iz beljakov in sladkorja naredimo rahel sneg (sladkor dodajamo postopoma, ko se začnejo beljaki peniti), ki ga začinimo s ščepcem soli. V čokoladno-rumenjakovo zmes najprej nežno in počasi vmešamo tretjino snega, potem pa počasi še preostali sneg. Modelčke namastimo z maslom (pomagamo si s čopičem) in potresemo s sladkorjem; odvečni sladkor odstranimo. Pripravljene modelčke do vrha napolnimo s čokoladno zmesjo in s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Modelčke postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in sufleje pečemo deset minut.

Časopis Svet24
Med najbolj slastna darila nedvomno spada škatla pralinejev.

Pralineji za zaljubljene

Sestavine za 20 kosov: 50 g posušenih brusnic, 200 g bele čokolade in 25 g kokosove maščobe. Priprava: Brusnice narežemo na koščke. Čokolado nalomimo in s kokosovo maščobo stopimo nad parno kopeljo. V modelčke za pralineje odmerimo najprej po pol žličke čokolade, povrhu potresemo pol žličke brusnic, nato pa modelčke do konca napolnimo s čokolado. Za 15 minut postavimo v zamrzovalnik. Pralineje hranimo v hladilniku.

Kokosova krema z jagodami

To nežno, osvežujočo in omamno dišečo kremo naložimo v kozarčke, jo okrasimo s poljubnim svežim sadjem in postrežemo. Je sploh lahko še bolj preprosto? Sestavine: 300 ml kokosove smetane, 250 g lahkega grškega jogurta, sladkor v prahu in 400 g svežih jagod. Priprava: Jagode očistimo in narežemo na poljubno velike koščke. Kokosovo smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepemo in ji nato počasi primešamo grški jogurt. Po potrebi dodamo tudi malo sladkorja v prahu. Kozarčke do polovice napolnimo s pripravljeno kremo, dodamo nekaj jagod, potem pa kozarčke skoraj do vrha napolnimo s preostalo kremo in po njej potresemo preostale jagode.