Temna noč duše

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Ta.P.
16. 2. 2019, 19.00
Deli članek:

Duhovno bujenje ali razsvetljenje pomeni budnost naše resnične narave. To ni hoja v parku, kajti zavedati se naše prave narave pomeni, da moramo opustiti vse lažne identifikacije in omejujoča prepričanja, ki jih imamo.

Dreamstime
V trenutku našega duhovnega preporoda zakoračimo v našo neskončno in resnično naravo.

V fazi duhovne smrti vas skrbi lahko preganjajo tudi ponoči, zato se pred spanjem vedno čim bolj umirite.

Ta proces na potovanju duhovnega bujenja se imenuje »temna noč duše« ali »duhovna smrt«. To ni smrt v smislu telesnosti, temveč smrt lažnih identifikacij, ki jih imamo z našim egom, umom in telesom.

Ko začnemo proces bujenja proti naši neskončni naravi, se naš ego sooča z grožnjo smrtne krize in poskuša narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi zadržal status quo. Toda ko se začnemo pomikati naprej na tej poti bujenja in prebujamo našo pravo naravo obstajanja neskončnega in večnega bitja, se ego prepušča ter uči sodelovati z našo dušo.

Smrt ega je vrsta obreda, v katerem dojemamo, da smo neskončna duša, ego pa je samo instrument, ki ga uporabljamo. In to je trenutek našega duhovnega preporoda, ko zakoračimo v našo neskončno naravo in ustvarimo svojo resničnost iz kraja ljubezni in sočutja.

Objavljamo znake, ki kažejo na to, da prehajate skozi duhovno smrt – ter v ponovno rojstvo.

Počutite se nemočne

Ko krenete na potovanje bujenja, se boste počutili osamljene in soočili se boste z velikim kognitivnim neskladjem. Vsa vaša prejšnja prepričanja, verovanja in stanja se bodo uničila pred vašimi očmi.

Toda ostanite tam, ko ego začne razpadati, jasno vam bo postalo, da ste ista resnica, ki obstaja v vsem ostalem, in da se boste z vsem vesoljem počutili povezane bolj kot kdajkoli prej.

Občutek praznine

Na začetku tega procesa vam bo postalo jasno, da življenja ne živite v svojem največjem potencialu.

Ne bojte se tega občutka nezadovoljstva, to je gonilna sila, ki vas bo vodila na poti, ki jo morate začeti, da boste postali najboljša možna verzija sebe.

Pomanjkanje

Čeprav imate lahko vse, kar zveni dobro (kariero, odnos in finančno stabilnost), imate občutek, da v vašem življenju nekaj manjka.

To je zato, ker ne slišite krikov svoje duše, ki obupano poskuša pritegniti vašo pozornost na svojo pravo naravo. Ko dojamete svoj pravi jaz, boste našli manjkajoči del zloženke.

Izčrpanost

Proces duhovne smrti in ponovnega rojstva je lahko izredno izčrpavajoč telesno, čustveno in mentalno. Telo namreč prehaja skozi številne spremembe na energijskem nivoju, zato lahko čutimo glavobole, telesno bolečino in druge neprijetne simptome.

Vseeno se zadržite tam. To ni neskončen proces.

Razcepljenost

Morda ste imeli nekoč jasno razumevanje o tem, kdo ste, kakšne so vaše vrednote in kam greste, toda proces duhovnega bujenja bo vaše življenje obrnil tako, da ne boste več točno vedeli, kam vas vleče.

Dokler prehajate skozi proces duhovne smrti/ponovnega rojstva, boste zaznavali nove možnosti v svojem življenju. Jasno se vam bo pokazalo, kdo ste v resnici, in živeti boste začeli v skladu z razumevanjem vaše prave narave.

Iščete poslanstvo

Do tega trenutka boste morda povsem razumeli svoje življenje, toda po vstopu v proces duhovne smrti/ponovnega rojstva ne boste več zadovoljni s tem, kar ste prej imeli za smisel življenja.

Na pot boste šli, da bi našli svoj pravi namen, in našli ga boste na koncu tega procesa transformacije.

Dreamstime
Na poti ste, da bi našli svoj pravi namen, in našli ga boste na koncu procesa transformacije.

Temna noč duše je destruktiven proces izkoreninjenja vsega, kar smo le mislili, da je res.

Videnje

Ko se začnete prebujati, lahko spregledate vse igre svojega ega in vidite, kako se vrtite v začaranem krogu svojih reaktivnih obrazcev ega. Videli boste lahko skozi vse nezdrave obrambne mehanizme (odvisni odnosi, droga, alkohol ...), ki vam služijo, da pobegnete od bolečine in da ne slišite krikov svoje duše.

Prej ko se boste soočili z bolečino brez nezdravih mehanizmov, prej boste prešli skozi temno noč duše in zakoračili v svojo večno naravo.

Izgubljenost

Naenkrat se vam bo zazdelo, da ne spadate nikamor. Izogibali se boste družabnim dogodkom. Želeli boste preživeti več časa v samoti in najti način, da bi stopili v stik s svojim pravim jazom.

OSTANITE

Če prav v tem času prehajate skozi temno noč duše, se zadržite tam. Kmalu boste dojeli svojo neskončno naravo in kozmični čudež, kakršen ste.

Ne skrbite, to je začasna faza. Ko se boste enkrat uskladili s svojo pravo naravo, se ne boste več počutili tako.

Naveličanost

Doslej ste izpolnjevali roke, dosegali cilje, zdaj pa so za vas vse te stvari kar naenkrat izgubile svoj šarm.

Osvobodite se vsega, kar vam ne ustreza, in začnite graditi svoje življenje okrog tistega, kar je avtentično.

Radi bi sestopili

Vsak dan se prebudite in počnete iste stvari, kot bi se vam ponavljal dan, spite pa samo zato, da bi se naslednjega jutra zbudili z enakim občutkom nezanimanja in apatije. Svoje življenje boste videli kot ponavljajoči se film.

Ti znaki so le spodbuda, ki jo potrebujete, da boste reorganizirali svoje življenje ter sestopili iz kolesa za hrčke.

Dvomi

V začetnih fazah duhovnega bujenja lahko začnete sumiti v vsako svojo potezo, ki jo naredite. To se dogaja zato, ker način, na katerega ste počeli stvari nekoč, za vas ne bo imel nobenega smisla več, niste pa še zbrali poguma, da bi delovali na nov način, ki je v skladu z vašim namenom duše.

Bodite strpni. Prešli boste skozi to fazo transformacije in premagali vsa vprašanja, povezana s samozavestjo in samospoštovanjem.

Temna noč duše je destruktiven proces izkoreninjenja vsega, kar smo le mislili, da je res.

Fotki V trenutku našega duhovnega preporoda zakoračimo v našo neskončno in resnično naravo. Na poti ste, da bi našli svoj pravi namen, in našli ga boste na koncu procesa transformacije.***