Zanimivosti

Zvezdana Mlakar: "Čas je, da spustimo 21. stoletje v naše domove"

Promocijski material
12. 2. 2019, 11.53
Posodobljeno: 13. 2. 2019, 15.45
Deli članek:

V prijetnem ambientu hotela Antiq Palace v Ljubljani je iRobot predstavil težko pričakovani robotski sesalnik iRobot Roomba i7+. Kot prva v Sloveniji ga je prejela priznana igralka in televizijska voditeljica Zvezdana Mlakar, ki jo je Roomba povsem očarala in povsem spremenila njen pogled na robote.

Matic Eržen
Zvezdano Mlakar je Roomba povsem prevzela

Bolj aktivna kot kadarkoli prej
Igralka Zvezdana Mlakar, ki navdušuje v številnih gledaliških predstavah in v televizijski oddaji Zvezdana je bolj zaposlena kot kadarkoli prej, tako da ji prostega časa ne ostaja veliko. "Namesto da bi štrikala doma, če se malo pošalim, delam zdaj največ in sem še posebej zadovoljna in srečna. Toliko načrtov imam, da sama sebi ne morem verjeti. Kot da bom živela sto let," je v smehu povedala Zvezdana Mlakar.

Premagala je predsodek pred roboti: To je prihodnost!
Odlični igralki bo odslej prihranjeno vsaj eno zamudno gospodinjsko opravilo, sesanje. Ko je namreč preizkusila predhodnega robota iRobot Roomba 980, jo je ta tako navdušil, da je povsem premagala predsodek pred roboti. "Moja zgodba z Roombo je tako luštkana, da se mi zdi prav, da jo delim z vami. Sprva sem se pošteno branila, da bi jo preizkusila. Že od nekdaj sem imela zadržek pred stroji, kaj šele pred roboti. Čeprav sem odprta za vse spremembe, za stroje nikakor nisem, kaj šele za navodila, ki pridejo zraven," je povedala Zvezdana Mlakar. Ko je spoznala svojega moža, ji je podaril pomivalni stroj, pa se je tudi tega branila. "Potem je prišla ta žverca, ki me je tako zabavala in razvajala in ni se pokvarila, kot sem pričakovala. Pa kako ljubko me kliče, ko opravi svoje delo. Imamo veliko odprto stopnišče in vsi smo tekli za njim, prepričani, da bo robot padel, pa seveda ni. Vsi so mi tudi rekli, da bom morala umikati stole. Kaj še, malo se zavrti okrog svoje osi in vse posesa. Tako me je navdušil, da sem si takoj kupila še robota za čiščenje oken. Tako da od zdaj naprej pravim: Welcome robots! To je prihodnost," je v pogovoru razkrila Zvezdana Mlakar.

Matic Eržen
Pogovor Zvezdane Mlakar z voditeljico Sanjo Macur

Zvezdana Mlakar je dobila svojega robota
Ker je robot pomagal odpraviti njen predsodek, se je odločila, da postane ambasadorka najnovejšega in najnaprednejšega modela robotskega sesalnika iRobot, sesalnika iRobot Roomba i7+, ki sam izprazni poln košek in lahko po našem ukazu očisti tudi le posamezne dele doma. Tako kot predhodni model, lahko tudi tega robota uporabljamo prek pametnega telefona, ga vključimo in mu sledimo, od koderkoli ali pa kar nastavimo čas in dneve, kdaj naj začne s čiščenjem. Zvezdani Mlakar je novega, čisto njenega robota na predstavitvi predal direktor podjetja Tilt, d. o. o., Blaž Mole.

Matic Eržen
Zvezdana Mlakar in Blaž Mole

Zvezdanin robot sesa ob petih zjutraj
Zvezdana Mlakar je sicer svojega robota prek mobilne aplikacije na pametnem telefonu nastavila tako, da čisti vsako jutro ob petih in tako je njen dom kljub številnim hišnim ljubljenčkom že zjutraj čist. "Predsodek sem imela tudi zato, ker so mi številne prijateljice in sorodnice omenile, da imajo robotske sesalnike, pa ne delujejo. Zdaj jih samo vprašam, katerega imajo," se je nasmejala Zvezdana Mlakar in dodala, da ji je najlepše, ko ji robot na koncu čiščenja v angleščini pove, da je opravil svoje delo.

Brez skrbi pred gosti
"Spomnim se, da smo imeli za božič zabavo, jaz pa sem bila tako utrujena in sem razmišljala, koliko je še za počistiti. Potem pa sem se spomnila, da bo Roomba naredila vse. Ni lepšega! Ženske pogosto mislimo, da ne potrebujemo pomoči, pa jo, sesanje vzame najmanj eno do dve uri večkrat na teden in nikoli ni tako čisto," je zaključila Zvezdana Mlakar, ki se je novega robota nadvse razveselila. Kako tudi ne, saj je postal že nepogrešljiv družinski član.

Matic Eržen
iRobot Roomba i7 in i7+ zdaj tudi v Sloveniji

O robotskem sesalniku iRobot Roomba i7+
iRobot z najnovejšim težko pričakovanim robotskim sesalnikom iRobot® Roomba® i7+ prinaša novo, še višjo raven inteligence in avtomatizacije pri robotskih sesalnikih. Roomba i7+ si zapomni tloris domovanja in lahko očisti le posamezne sobe, ko mu to naročimo, po čiščenju pa se izprazni kar samodejno. Zdaj na voljo tudi v Sloveniji.

Promocijski material
Roomba i7

Pozna tloris vašega doma in razume vaše ukaze
Kot znanilec nove dobe robotov za domačo uporabo Roomba i7+ omogoča čiščenje izbranih sob v domovanju. Z uporabo tehnologije pametnega kartiranja Imprint™ se Roomba i7+ nauči prepoznati tloris vašega domovanja, kar uporabnkom omogoča popoln nadzor nad tem, katere sobe se čistijo in kdaj. Robot se nauči razpored posameznih sob, pri čemer si zapomni do deset različnih tlorisov, tako da ga lahko uporabnik odnese v drugo nadstropje ali drugi dom, kjer bo robot prepoznal lokacijo in čistil po navodilih. iRobotova patentirana navigacija iAdapt® 3.0 s tehnologijo vSLAM® robotskemu sesalniku Roomba® i7+ omogoča, da brez težav in učinkovito najde pravo pot skozi domovanje in si pri tem zapomni, kje je že bil ter kaj je še treba počistiti. Roomba i7+ se tudi prilagaja spreminjajočim se domačim okoljem, tako da zmeraj pozna najboljši način za čiščenje.

Promocijski material
Z uporabo tehnologije pametnega kartiranja Imprint™ se Roomba i7+ nauči prepoznati tloris vašega doma

Čiščenje lahko vključite z govorom
Roomba i7+ deluje z napravami, ki podpirajo digitalna asistenta Alexa™ in Google Assistant, in je edini robotski sesalnik, ki uporabnikom omogoča čiščenje posameznih sob, tako da mu to naročite z govornim ukazom1. Tako na primer zgolj recite: »Alexa, naroči Roombi naj očisti kuhinjo,« ali pa »Hej, Google, počisti dnevno sobo,« in Roomba i7+ bo poiskala učinkovit način, da počisti ustrezno sobo. Ko zaključi s čiščenjem, se robot vrne do svoje polnilne postaje, da se napolni in samodejno izprazni posodo, ko je povezan s sistemom za samodejno odstranjevanje umazanije Clean Base™.

Izprazni se kar sam
Robotski sesalnik iRobot Roomba® i7+ prinaša popolnoma novo raven udobja s prvim sistemom za samodejno odstranjevanje umazanije Clean Base™, ki samodejno izprazni vsebino posode za umazanijo na sesalniku iRoomba i7+ v postajo Clean Base. Clean Base, ki hkrati deluje kot polnilna postaja, vas odreši vseh umazanih opravil, ki so povezana s sesanjem, shranjevanjem smeti v vrečko in zadrževanjem umazanije in prahu, da se ne vrneta v zrak. Ko je vrečka polna, dobi uporabnik obvestilo prek aplikacije iRobot HOME. Nato jo zgolj preprosto odstranite iz postaje Clean Base in zamenjate z novo. Vrečka lahko zadrži umazanijo kar 30 koškov sesalnika.

Promocijski material
Robotski sesalnik iRobot Roomba® i7+ prinaša popolnoma novo raven udobja s prvim sistemom za samodejno odstranjevanje umazanije Clean Base™,

O podjetju iRobot
iRobot®, vodilni proizvajalec robotov za domačo uporabo, razvija in izdeluje robote, ki ljudem omogočajo, da storijo več tako doma kot zunaj svojega doma. iRobot je ustvaril kategorijo robotov za čiščenje doma, ko je leta 2002 predstavil robotski sesalnik Roomba®. Danes je iRobot globalno podjetje, ki je prodalo več kot 25 milijonov robotov po vsem svetu. Izdelki podjetja iRobot, vključno z Roombo in družino robotov za pomivanje tal Braava®, slonijo na tehnologijah in naprednih konceptih s področij čiščenja, pomivanja in navigacije. Inženirji iz iRobota gradijo ekosisteme robotov in tehnologij, ki bodo sestavljali pametni dom. Za več informacij o iRobotu obiščite www.irobot.si.