TAKO PREPROSTO

Osem uporabnih trikov z zobno kremo

Z.F.
1. 2. 2019, 21.20
Deli članek:

Zmeraj znova se kaj umaže in čiščenja ni nikoli preveč in nikoli konec. Žal je pač tako. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj priročnih gospodinjskih trikov s pomočjo zobne kreme, ki bodo olajšali čiščenje, rešili pa tudi druge gospodinjske nadloge.

Dreamstime
čiščenje žarometov.png

Že res, da je zobna krema v prvi vrsti namenjena čiščenju zob in ustne votline, vendar njena sestava in učinkovine rešujejo tudi nekatere druge vrste umazanije. Naj bo na zalogi kakšna tuba več, saj vas bodo naslednji triki zagotovo prepričali, da jo boste začeli uporabljati pogosteje.

OČISTITE UMIVALNIK IN PIPO

Se na vašem umivalnem koritu in kopalniškem umivalniku nabirajo sledi vodnega kamna ter tudi drugi madeži? Ojoj, kakšna je pipa! Na gobico za čiščenje nanesite nekaj priljubljene zobne kreme ter z njo podrgnite po umivalniku in pipah. Nato sledi, ki jih je pustila za seboj zobna krema, operite s toplo vodo. Pipe in umivalniki bodo ponovno zasijali.

OČISTITE ŽAROMETE

Arhiv
Grde madeže na likalni površini očistite z grobo krpo in nekaj zobne kreme.

So se na žarometih vašega avtomobila nabrali ostanki časa? Plastika žarometov sčasoma postane motna in rumena ter tako zmanjša svetilnost vaših luči. Zaradi tega morda ne boste opravili tehničnega pregleda vašega vozila, poliranje pa vas bo stalo od 20 evrov naprej. Spolirajte jih sami. Na žaromete nanesite nekaj zobne paste in jo z mehko gobico s krožnimi gibi vtirajte v plastiko. Operite z mlačno vodo in postopek po potrebi ponovite.  

ČIŠČENJE LIKALNIKA

Nenehno hitenje in likanje v zadnjem trenutku na likalniku velikokrat pusti svojo sled. Če je tudi likalna površina vašega likalnika potrebna temeljitega čiščenja, vi pa ne veste, kako bi se ga lotili, uporabite zobno kremo. Z grobo stranjo kuhinjske gobice nanesite nekaj zobne kreme na likalno površino in podrgnite, da odstranite madeže. Potem z vlažno krpo obrišite in po potrebi ponovite.

VONJ PO RIBAH, ČESNU …  

Ste za kosilo pripravljali ribe? Vaše roke so polne močnih in neprijetnih vonjev. Zaznavate vonj rib, česna, rožmarina, ki pa se ga tudi po večkratnih pranjih z milom za roke ne morete znebiti? Na dlan nanesite nekaj zobne kreme. Mentol in poprova meta, ki sta po navadi glavni sestavini zobnih krem, bosta hitro opravila z neprijetnim vonjem.