Mačko poslal po pošti

Kar po hitri pošti poslal mačko v zavetišče za živali

G.G.
11. 1. 2019, 21.22
Posodobljeno: 11. 1. 2019, 21.50
Deli članek:

Osebje zavetišča za živali v tajvanskem Tajpeju je bilo povsem šokirano, ko je ugledalo vsebino poštne pošiljke, ki je prispela na njihov naslov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V zapečateni kartonski škatli se je namreč skrivala živa žival, mačka vrste škotska mačka z zapognjenimi ušesi.

Kaj je ušpičila mačka, da se jo je lastnik, gospod Yang, odločil po hitrem potopku, kar po hitri pošti znebiti in poslati v zavetišče? Čisto nič, za nameček pa je bila še bolna! 33-letni Yang je povedal, da se ji zaradi preobilice dela ni mogel več posvečati, poleg tega pa je obupal nad njenim zdravstvenim stanjem. Zaradi poškodbe noge se mačka namreč ni mogla premikati. Tajvanec ji je omogočil več zdravilnih tretmajev tradicionalne medicine, vključno z akupunkturo, ki pa niso bili uspešni.

Oblasti so nepremišljenega mučitelja živali oglobile po tajvanskem zakonu za zaščito živali z globo 1,692.87 evrov. Poleg tega pa je moral odšeteti še pol toliko, 864 evrov, ker žival ni bila ustrezno cepljena proti steklini.

V zavetišču obsojajo incident in dodajajo, da bi se mačka lahko zadušila v škatli, kjer ni bilo dovolj zraka. Tako utesnjen prostor ji je zagotovo povzročil veliko stresa. V škatli pa tudi ni imela dostopa do sveže vode, kar bi lahko povzročilo dehidracijo. V kolikor se odrekate skrbi za svojo domačo žival, o tem dobro razmislite in jo le v skrajni sili prinesite v zavetišče za živali, kjer jo bodo čipirali, cepili in poskrbeli za njeno zdravje, nikar pa ne posnemajte nespametnega tajvanca.