So pogrešali razvrat?

Skozi vrata se je sprehodilo veliko golih teles, a kot kaže ne dovolj

S.R.
8. 1. 2019, 13.36
Posodobljeno: 8. 1. 2019, 14.03
Deli članek:

Po dobrem letu delovanja svoja vrata zapira prva pariška restavracija, namenjena ljubiteljem obedovanja v Adamovem kostumu. Razlog? Pomanjkanje strank.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

»Z velikim obžalovanjem vas obveščamo, da bomo 16. februarja 2019 nepreklicno zaprli restavracijo O'Naturel,« sta razkrila lastnika »prve« nudistične restavracije v Parizu, 42-letna dvojčka Mike in Stephane Saada. Zamisel, ki je meso postala novembra 2017, bo tako po 15 mesecih dočakala klavrn konec. Ob sami otvoritvi restavracije so jo pomembneži slavili kot nov dokaz o vse večji priljubljenosti nudizma v Franciji, a so jo pokopale ravno gole stranke, pravzaprav manko teh strank. 

Profimedia
Trihodni meni stane 49 evrov.

Restavracija O'Naturel je gostom omogočala, da svoje inhibicije in oblačila pustijo pred vrati, a jih v notranjosti nista čakala razvrat in dekadenca, temveč skrbno predpisana pravila, namenjena predvsem zagotovitvi uglajenosti, omike, bontona oziroma lepega vedenja nasploh. Strateška napaka? Morda. Vsekakor sta bila kakršen koli voajerizem ali ekshibicionizem prepovedana, gostje pa so poleg oblačil v garderobi morali odložiti tudi telefone in morebitne druge elektronske naprave. Cene so bile za francosko prestolnico razmeroma skromne, trihodni meni, ki je vključeval jastoga, gosjo pašteto in polže v kremni omaki s peteršiljem je denimo stal slabih 49 evrov. 

Profimedia
Stoli so črni, prevleko pa diskretno zamenjajo med vsakim obedom.

Gole goste so pred firbci, ki so se zbirali na ulici pred okni, varovale velike bele zavese, lastnika pa sta za dodatno eleganco poskrbela s povsem črnimi stoli, katerih prevleke so diskretno zamenjali med vsakim obedom. »Hvala, da ste z obedom pri O'Naturel sodelovali v tej pustolovščini. V spominu nam bodo ostali le dobri časi, srečanja s čudovitimi ljudmi in strankami, ki so z nami delili izjemne trenutke,« sta še dodala lastnika.