Ne pozabite, obleka je podlaga, vaš slog in smisel za modo pa opredeljujejo nepogrešljivi modni dodatki. Posebno če je obleka nevtralne barve in brez vzorcev, so broške, rute in nakit nujni, da razbijejo monotonost in pričarajo povsem nov videz. Bodite drzne in kombinirajte različne materiale in žive barve!

Čevlje v zamrzovalnik

Petke nedvomno terjajo svoj davek, a elegance si brez njih skorajda ne moremo predstavljati, zato jih je pač kdaj treba sprejeti kot nujno zlo. Da bodo tudi vaši najnovejši čevlji udobni, si lahko pomagate z vrečkami za zamrzovanje: napolnite jih z vodo, previdno vstavite v čevlje, te pa pospravite v zamrzovalnik. Že prihodnji dan jih boste zlahka obule in nosile!

Uhane na nizko obutev

Dnevi so običajno vedno prekratki, čas pa neusmiljeno teče predvsem takrat, ko se nam mudi – denimo ko mrzlično izbiramo primerno obleko in obutev. Kot elegantna rešitev se vedno lahko ponudi ruta, kravata ali metuljček, ki iz vsakdanje oprave pričara izvirno eleganco, čudeže pa delajo tudi broške in uhani. Če za razkošen dogodek nimate primernih čevljev s petko ali pa vam ti ne dišijo preveč, lahko obutev s ploskim podplatom preprosto okrasite z broško ali uhanom.

Proč s starim

S spremembami začnite v svoji (pre)natrpani omari. Zazrite se vanjo in se preprosto vprašajte: če bi bila vaša oblačila razstavljena v prodajalni, katera bi kupili? Izberite torej tiste nepogrešljive, najljubše kose in tiste, ki se jim v vaši garderobi obeta svetla prihodnost, vse druge preprosto izločite oziroma podarite. Tako boste temeljito prevetrile police in obešalnike ter si pošteno olajšale izbiro, povrhu pa naredile prostor za nova oblačila.