Statistika

Kaj smo Slovenci letos največkrat iskali na Googlu?

B.K.
12. 12. 2018, 12.43
Posodobljeno: 12. 12. 2018, 13.05
Deli članek:

Spletni iskalnik Google je objavil statistiko za leto 2018.

STA
'Pust' je bilo deseti najbolj iskano geslo v Sloveniji.

Največji svetovni spletni iskalnik Google, ki ima skoraj 93 odstotni tržni delež po svetu, je objavil statistike iskanj za leto 2018.

Letos so tako v svetu kot pri nas uporabniki največkrat iskali informacije v zvezi s Svetovnim nogometnim prvenstvom. Na drugem mestu pa so že opazen razlike. medtem ko so svetovni uporabniki največkrat iskali informacije o pokojnem švedskem didžeju Aviciiju, so bile v Sloveniji druga najbolj iskana tema volitve.

Reuters
Svetovno prvenstvo v nogometu je bilo najbolj iskano geslo tako v svetu kot pri nas.

Prebivalce Slovenije je zanimal tudi resničnostni šov Bar, spletno smo intenzivno zasledovali tudi novopečeno članico britanske kraljeve družine Meghan Markle, ki je bila sicer priljubljena tudi med svetovnimi uporabniki, na petem mestu pa se je pri nas znašla Evrovizija.

Profimedia
Meghan Markle je ujela zanimanje mnogih prebivalk in prebivalcev Slovenije.

Sledijo iskalna gesla 'črni petek', 'Freddie Mercury', 'Zimske olimpijske igre', 'Ema' in 'pust'.

Profimedia
Tudi Evrovizija nas zelo intrigira.

V svetu so uporabniki iskali predvsem informacije o umrlih znanih osebnostih. Poleg omenjenega Aviciija so se na seznamu top 10 iskalnih gesel tako znašli še rapperja Mac Miller in XXXTentacion, risar stripov Stan Lee, kuhar in dokumentarist Anthony Bourdain, fizik Stephen Hawking ter modna oblikovalka Kate Spade. Vsi našteti so preminuli v letu 2018.

Profimedia
Svetovni splet so najbolj zanimale informacije o umrlih slavnih osebah. Anthony Bourdain si je življenje vzel junija letos.