Navdušenje

Nekdanji vaški pretepač Orban in Chuck Norris

M.V.
29. 11. 2018, 18.05
Posodobljeno: 29. 11. 2018, 18.11
Deli članek:

Viktor Orban je pred kratkim v Budimpešti sprejel ameriško filmsko zvezdo in mojstra borilnih veščin Chucka Norrisa ter ga popeljal na ogled vaje protiteroristične enote.

Twitter
Chuck Norris že desetletja navdušuje Madžare.

Leta 2006 so po Norrisu skoraj poimenovali nov most, saj je toliko ljudi glasovalo zanj prek spletne ankete.

»Toliko sem že prebral o vas, da se mi zdi, kot da se že poznava,« je dejal Norris ob začetku srečanja. Orban je nato na klepetu potarnal, da je 90 odstotkov komentarjev o njem negativnih, in dodal: »Liberalci me sovražijo.« Norris pa se je pošalil, ali je tak kot ameriški predsednik Donald Trump. »Malo hujše je to,« je dejal Orban, zaradi česar je ameriška zvezda planila v smeh. Madžarski premier je svojega ameriškega gosta nato v avtomobilu popeljal na trening posebne protiteroristične enote. Med vožnjo sta se pogovarjala o otrocih in letih. Med drugim je Orban pojasnil, da ne prihaja iz bogatega zaledja, ampak iz majhne vasice. »V resnici sem cestni pretepač,« je dejal z mislijo na svojo skromno ozadje.

Konservativni heroj

Po ogledu treninga je Norris navdušeno komentiral, da je bila to najboljša demonstracija, kar jih je videl do zdaj. Norris je bil sicer po pisanju ameriškega Washington Posta v Budimpešti na povabilo dobrodelne organizacije madžarskih baptistov HBAid, ki v predprazničnem času organizira različne dobrodelne dogodke. Čeprav naj bi bil to prvi obisk tega igralca na Madžarskem, pa je pri naših sosedih zelo priljubljen. Zvezda številnih šal, ki poudarjajo njegovo žilavost, pa je tudi politični konservativec, ki je podprl Trumpa na predsedniških volitvah leta 2016.