Tedenski horoskop

Tokrat bo luna zasejala nemir

Sonči Nered Čebašek
25. 11. 2018, 17.43
Posodobljeno: 25. 11. 2018, 17.45
Deli članek:

Dva prestopa se bosta zgodila ta teden, oba bosta pomenila vrnitev planeta v Škorpijona.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Venera bo tja vstopila v soboto in s tem začela nekoliko bolj zakrčeno, globoko in radikalno fazo svoje poti, taka občutenja pa bo prinesla tako v naše ljubezenske sfere kot v denarne zadeve. Dan prej bo v Škorpijona na svoji retrogradni poti vstopil Merkur, a prej bo dopolnil tesen stelij treh, poleg Merkurja bosta to še Sonce in Jupiter, ki bo med njimi glavni. Nemir bo prineslo gibanje Lune, ki bo kar dvakrat povzročila dopolnitev T-kvadrata, precej napete konfiguracije, in sicer najprej v torek za nekakšen uvod, s četrtka na sredo pa bo že manj prijetno, predvsem za vse rojene na začetku spremenljivih znamenj, strelca, rib, device in dvojčkov. A za ovne, vodnarje, tehtnice in levebi bila to lahko odlična priložnost za kak večji in pomembnejši preboj, še posebno če je to nakazano v rojstnem horoskopu takega posameznika ... Priložnost za kaj velikega, za nekaj več.

Horoskop za teden od 25. 11. do 3. 12. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Zelo hitri boste pri besedah, kot kak strelec boste urno postrelili vse puščice, pa naj zadenejo pravi cilj ali ne. Jupitrove povezave bodo prinesle prehitre ocene in malo pretiravanja, pazite, da vas pri odločitvah ne bo gnala predvsem kljubovalnost, saj lahko s tem napravite več škode kot koristi. V ljubezni je nekaj videti prelepo, možna je tako nova zveza kot odlično počutje v obstoječi – le nekaj več pozornosti bo potrebne, ne pa da ste ves čas vi center ...

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Potreba po trdnosti in obenem učinkovitosti bo v ospredju, za zastajanje in čakanje, kaj se bo zgodilo, ni več časa. Načrti, ki se jih niste lotili, se bodo prav tako prerinili v ospredje in iskali boste koga ali pa informacije, ki bi bili v pomoč. Počasi postaja jasno, v katero smer je treba iti, in tudi kaj se splača in kaj ne. V srčnih zadevah pričakujte veliko sanj in lepih želja, v objemu ljubljene osebe boste lahko pozabili na vse ostalo okoli sebe, tudi na težave.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Drugi bodo ta teden v ospredju, vi pa ne. A boste zato vse izpeljali tako, da bo vaš lonček, ki ga boste pristavili, poln, torej boste od vsega dogajanja imeli nemalo dobička. V drugi polovici tedna boste delovali bolj umirjeno in spet postavljali temelje za nove mostove. V ljubezni je v prvem tednu možen nemir, potem pa se boste predvsem posvetili drugemu dogajanju, tudi doma se bo počasi vse uredilo. V prvi polovici tedna pazite na hitrico pri denarnem poslovanju.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če temu tednu rečemo »čas, ko se je dobro potegniti nazaj«, raki dobro veste, o čem je govor in kako se to naredi. A tokrat bi bilo morda res najbolje tako. Ne da se ne bi dalo narediti kaj več, le vaša preobčutljivost (zlasti na začetku tedna) bo prinesla nekaj neprespanih noči in neželenih konfliktov, potem pa se boste umaknili in premislili stvari. V ljubezensko življenje bo Venera prinesla veliko navdiha, morda nov veter, nov odnos, nove okoliščine ali pa poezijo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Nekatere težave boste poskušali rešiti na silo, pri čemer sicer ni videti, da bi si naredili škodo, le interesov svoje okolice ne spreglejte. Planeti na začetku Strelca dajejo ogromno energije in volje, vaša ustvarjalnost je v vzponu in idej ter rešitev vam ne bo manjkalo. V ljubezni bi moralo biti vse odlično, le kakega spregleda se pazite, pri svoji odločnosti lahko komu nehote stopite na nogo in namesto na večerjo svojo izbranko potem peljete na urgenco ...

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Dom, domači odnosi, nepremičnine, varnost – če ste na teh poljih zadnje čase gledali mimo ali se niste lotili potrebnih akcij, se lahko zgodi, da bo vse naplavilo na dan. Potem boste, devici primerno, pospravljali in popravljali. Za nazaj, kar se bo pač dalo. A ne skrbite, Merkurjeva retrogradnost je kot nalašč za to in njegovo začasno bivanje v Škorpijonu tudi, tako da boste zelo hitro vzpostavili stanje, ki bo za vas ustreznejše. In na koncu se sploh ne boste počutili slabo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venera končuje letošnjo pot po Tehtnici, konec tedna se odpravlja v Škorpijona, od vas pa bo to zahtevalo več stabilnosti in trdnosti ter predvsem konkretnih uspehov namesto razmišljanja o sebi, svoji poti, mnenjih drugih in morda še zunanjem videzu. Veliko bo komunikacije in malih poti, odlične priložnosti lahko izidejo iz tega, le komplicirati ni treba in ne bodite preveč natančni. Na delovnem mestu bo nekaj malega nesporazumov, a nič pretresljivega.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Marsov položaj priča o močni ustvarjalni žilici in občutku, da morate veliko narediti, doseči. Pri delu boste hiteli, a vas bo koncentracija reševala pred napakami – če le ne boste pretiravali. Nekaj več aktivnosti je videti na finančnem področju, morda zaradi kakšne odprodaje, nepremičnine ali obračanja denarja. Četudi je akcija enkratna, se vam lahko dobro obrestuje. Pazite le, da se v denar ne vmešajo čustva in še posebej ljubezen, kajti to bi znalo biti rušilno.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Zgoraj omenjeni tesni stelij treh planetov se bo zgodil prav pri vas, na samem začetku tedna, vključno z dvema dnevoma, ko bo zelo napet in je lahko tudi kaj narobe, ne pa da bi se kar »odpiralo« pred vami. V družbi boste plenili pozornost z duhovitostjo, a ne bodite preostri do tistih, ki ne dosegajo vaših standardov, saj lahko to od vas odvrne njihove prijatelje, ki so morda tudi vaši prijatelji. To zlasti velja za rojene v tretji dekadi znamenja.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Na začetku tedna je videti nekaj nasprotovanja vaši poti, a bo to kmalu minilo in spet boste šli lepo korak po korak, kot se za kozoroga spodobi. V službi bo kar veliko dela, tudi takega, za katero boste imeli občutek, da ni nujno. Trije planeti v Strelcu vas opozarjajo, da najdite v dnevu tudi kaj časa zase, za počitek in spanje, sprostitev. Počitek v svoji glavi iz »lenobe« preimenujte v »investicijo v to, da vam bo organizem še naprej dobro služil«, pa ne boste imeli težav pri branju knjige ...

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vodnarji vse, kar počnete, delate za jutri, včeraj vas ne zanima. Ta teden bo to še posebej vidno, sploh ker se bo nekaj kazalo kot izjemno obetavno, tudi zadaj bo mogoče opaziti možen razvoj situacije oziroma projekta. V stikih s prijatelji ne bodite prehitri ali preostri, da vam česa ne zamerijo; danes so pač občutljivi časi, lahko naletite na kaj, kar jih prizadene, ne da bi vi vedeli za to … V ljubezni boste morda kaj spregledali ali ignorirali, potem pa se reševali iz tega.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Skupina planetov z Jupitrom na čelu je za vas postavljena zelo ugodno, a njene povezave kažejo, da vse le ne bo šlo kot po maslu, precej bolj se bo treba potruditi, če naj bi dosegli rezultat, ki se kaže na obzorju. Lahko se namreč zgodi, da porabite energijo za navdušenje, ne pa za nalogo ... in še tako ugoden Jupiter gre lahko v nič. V ljubezni je videti neko ugodno dogajanje, lahko se pojavi nekdo nov ali pa v obstoječi zvezi stopite korak naprej oziroma navzgor.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 3°37 do 10°42 Strelca.

Merkur bo ta teden retrogradno prišel od točno 7°00 Strelca do 28°42 Škorpijona, v katerega se bo vrnil 1. 12.  

Venera bo ta teden prišla od 26°57 Tehtnice do 0°08 Škorpijona, v katerega bo vstopila 2. 12.

Mars bo prišel od 6°15 do 10°14 Rib.

Jupiter bo šel ta teden od 3°52 do 5°26 Strelca.

Saturn se bo premaknil naprej, od 7°17 do 8°02 Kozoroga.

Uran bo ta teden retrogradno prišel od 29°18 do 29°06 Ovna.

Neptun se bo ta teden komaj kaj premaknil direktno, zgolj od 13°41 do 13°42 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 19°30 do 19°41.

Luna bo 27. 11. vstopila v Leva, 29. 11. v Devico in 1. 12. v Tehtnico.

Zadnji krajec bo na nebu v petek, 30. 11., ob 1.18 na 7°43 Device.