Huawei Mate 20 Pro

Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet

Oglasno sporočilo
25. 11. 2018, 09.43
Posodobljeno: 26. 11. 2018, 08.51
Deli članek:

Ena od stvari, ki jih nikakor ne smete pozabiti doma, ko se odpravite na zimski izlet, je telefon, kot je Huawei Mate 20 Pro.

Promocijsko gradivo
Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet – Huawei Mate 20 Pro!

Kljub hladnejšim temperaturam ima konec leta poseben čar. December je mesec, ko se v ljudeh naseli radostno vzdušje. Je čas rajanja in zabav ter toplih družinskih trenutkov. Ob koncu leta pa si veliko ljudi privošči kakšen izlet in oddih. Nekateri razi hladno podnebje zamenjajo s toplim, drugi svoje zavetje poiščejo v idiličnih zimskih kočah. Ne glede na to, kaj je vaša preferenčna izbira, pa se morate na vsak izlet dobro pripraviti. Ena od stvari, ki jih nikakor ne smete pozabiti doma, je telefon, kot je Huawei Mate 20 Pro.

Vsak izlet zahteva skrbno načrtovanje. Če ob koncu leta načrtujete obisk toplih krajev, potem se morate zavedati, da to pomeni precejšnjo spremembo za vaše telo in garderobo. Na letalo se boste namreč vkrcali v zimskih oblačilih, izkrcali pa v kraju, kjer bodo morda še kopalke preveč Zato morate temu ustrezno spakirati svojo garderobo. Nikakor ne smete pozabiti na natikače, kopalke, majice s kratkimi rokavi, kratke hlače in sončno kremo. Če je vaša destinacija samotna koča na vrhu zasneženega hriba, pa ne smete doma pozabiti tople puhovke, volnenih puloverjev, zimskih čevljev in kamiličnega čaja.

Obvezen pripomoček vsakega potovanja pa je postal tudi pametni mobilni telefon. Z njim si lahko na primer krajšate čas na letalu, prav tako pa vam bo prišel prav kot navigacijsko orodje, ko boste prispeli v novi kraj. Prav zato je zelo pomembno, da ima zmogljivo baterijo, ki bo zdržala tudi najdaljša popotovanja.

Tudi če se izgubite, bo Mate vedno pripravljen

Na tem področju trenutno močno izstopa Huaweijev najnovejši telefon Mate 20 Pro, ki se lahko pohvali z ogromno baterijo. Njena kapaciteta namreč znaša kar 4200 miliamper ur, kar ji zagotavlja izjemno avtonomijo. Brez polnilca je namreč sposobna zdržati tudi dva dni, če je ne mučite preveč z energijsko požrešnimi 3D-igrami. Pri tem ji sicer dodatno pomaga tudi umetna inteligenca. Huawei Mate 20 Pro ima namreč vgrajen napreden procesor Kirin 980, ki deluje na njeni osnovi in med drugim skrbi tudi za optimalno porabo energije.

Promocijsko gradivo
Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet – Huawei Mate 20 Pro!

Umetna inteligenca v Matu 20 Pro ves čas analizira različna opravila uporabnika in jim dodeljuje toliko razpoložljive moči, kolikor jo je potrebno za gladko delovanje. Če na primer najbolj pogosto uporabljate katero od aplikacij za navigacijo, se bo telefon to naučil in bo ves čas pripravljen na njeno aktivacijo. Posledično bo zanjo vedno tudi hranil dovolj procesorske moči in pomnilnika, da bo ta delovala brez zatikanja. Aplikacije, ki jih uporabljate manj pogosto, pa bo samodejno ugašal v ozadju, da vam ne bodo po nepotrebnem upočasnjevale delovanja. To pa se seveda potem odraža tudi na dolgotrajnosti baterije, ki posledično zdrži dlje, kot če bi ves čas v ozadju delovale vse aplikacije, ki ste jih v določenem dnevu zagnali.

Pomagajte prijatelju, ki je ostal brez baterije

Ima pa baterija Mata 20 Pro še nekaj posebnosti, nad katerimi boste navdušeni vsi, ki se radi tako ali drugače potepate. S priloženim polnilcem se zelo hitro napolni (od nič do 70 odstotkov v vsega pol ure), omogoča hitro brezžično polnjenje in povratno brezžično polnjenje. Zlasti slednja lastnost je še kako priročna, če se na primer odpravite na daljše pohajkovanje po kraju, ki ste ga obiskali. Če ima kateri od vaših sopotnikov telefon, ki podpira brezžično polnjenje, bo lahko kot polnilno baterijo uporabil kar vašega Mata 20 Pro. Samo položi svoj telefon na Mata in že bo ta z njim delil svojo energijo.

Promocijsko gradivo
Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet – Huawei Mate 20 Pro!

Izlet brez fotografij? To pa že ne

Potovanja so navadno polna zanimivih pripetij in čudovitih prizorov, ki jih enostavno morate fotografirati ter deliti s prijatelji. Huawei Mate 20 Pro je idealen partner za to nalogo, zato sploh ne boste rabili s sabo jemati namenskega fotoaparata, na ta način pa boste tudi prihranili prostor v prtljagi in ga izkoristili za druge stvari. Mate 20 Pro ima odlično trojno kamero, ki so jo pri Huaweiju zasnovali skupaj z nemško družbo Leica. Kamera je s pomočjo umetne inteligence sposobna prepoznati različne scene in zanje poiskati optimalne nastavitve, tako da je vsaka vaša fotografija videti, kot bi jo naredil profesionalni fotograf. Še posebej pa zablesti ponoči.

Promocijsko gradivo
Najboljši sopotnik za idiličen zimski izlet – Huawei Mate 20 Pro!

Kamero sestavljajo trije objektivi – osrednji 40 MP, ultra širokokotni 20 MP in telefoto 8 MP. Slednji služi optični povečavi, torej povečavi, pri kateri je izguba kakovosti fotografije praktično nična oziroma zelo majhna. Senzor omogoča kar 3-kratno optično oziroma 5-kratno hibridno povečavo, pri optiki katere pomaga še procesorska obdelava, ki umetno dvigne kakovost posnetih fotografij. Največja posebnost pa je ultra širokokotni objektiv, ki omogoča zajemanje širše perspektive okolice in dodaja fotografijam prostornost in tridimenzionalni učinek. Kamera pa je posebej zasnovana tudi za fotografije bližnjih (makro) posnetkov. Tako boste lahko podrobno ovekovečili vsak detajl vašega izleta. Bodisi je to svetlikajoča mivka na rajski plaži prek katere se razprostira neskončno sinje modro nebo ali pa snežinka, ki se je ujela na vejici drevesa.

Naveza, ki zagotavlja popoln napredek

Če ste po duši športnik in si boste zimski oddih privoščili na smučeh, pa vam bo še kako prav prišla tudi nova Huaweijeva pametna ura Watch GT. Podobno kot telefon tudi uro odlikuje izjemna avtonomija baterije. Z enim polnilnim cikom je tudi pri intenzivni uporabi sposobna zdržati do dva tedna, kar je na področju pametnih ur redkejši pojav kot dež v Sahari. Na ta račun pa ni prav nič manj zmogljiva. Podpira povezovanje s tremi največjimi satelitskimi sistemi (GPS, GLONASS in GALILEO) ter na ta način omogoča natančno pozicioniranje in sledenje, zelo dobro pa se obnese tudi kot digitalni trener, saj uporablja dovršene znanstvene metode za natančno merjenje srčnega utripa.

Več na >>> www.huawei.com!