Zanimivosti

Sprožilci užitkov, ki si zaslužijo pozornost

Tea Dečman
25. 11. 2018, 10.45
Deli članek:

V raziskovanju erotičnega zemljevida partnerjevega telesa je poseben čar, hkrati je to eden od ključnih pogojev za resnično uživanje v seksu.

Profimedia
Poznate sprožilce užitkov?

Ko odkrijete erogene cone, ki vam in vašemu partnerju ugajajo, se zelo hitro prepustite udobju, vendar je vedno še nekaj prostora za daljši užitek. Zato preverite, katerih delov telesa v predigri ne bi smeli ignorirati.

Sramna kost ali sramnica

Gre za sprednji, ukrivljeni del kolčnice, ki sega spredaj do sramnične zrasti in jo v večini prekrivajo sramne dlačice. Strokovnjaki za spolnost svetujejo, da ta predel masirate, predvsem pa predlagajo masažo v bližini spolnih organov.

Točka med vratom in ključnico

Celotno področje med čeljustjo in rameni je velika erogena cona, obstaja pa točka, ki je najbolj občutljiva in izzove največji erotični potencial. To je majhna točka, ki vrat povezuje s ključnico. Koža je tukaj tanjša, pod njo pa je veliko občutljivega tkiva. Kombinacija toplote in doteka pa sprosti telo.

Dreamstime
Lisice

Zapestja

Zapestja so zelo občutljiva, saj notranjost roke prekriva zelo tanka koža, pod katero je cela mreža povezanih živcev. Pri stimulaciji zapestij je nežnost pomemben dejavnik. Dotikajte se jih nežno, uporabljajte samo blazinice prstov in nohte ali jezik, hkrati pa se osredotočite na vse občutke, ki jih dotiki sprožijo. Pustite, da vas odzivi vodijo pri božanju, lizanju ali nežnem grizljanju notranjosti zapestja. Partnerja prepričajte, da ne stiska pesti, da bodo živci še bolj občutljivi na dotik.

Stranski del telesa

Predel od spodnjega rebra do kolkov vsebuje močan živec, ki ob stimulaciji vpliva tako na moški kot tudi na ženski libido. Ob masaži tega predela se osebi avtomatsko krčijo mišice v zadnjici, kar poveča vzburjenost. Gre pa tudi za predel, na katerem ste lahko malce bolj grobi, saj gre za zelo čvrst del telesa. Tudi ugrizi niso prepovedani.