Kdo je kriv?

Saga o »gnilem« prdcu na velikem tekmovanju: oba sta ga zatajila

S.R.
17. 11. 2018, 15.52
Posodobljeno: 17. 11. 2018, 16.07
Deli članek:

Tekmovanje v pikadu se je končalo v smradu. Odgovor na vprašanje, kdo ga je »izpustil,« je obvisel v zraku.

Profimedia
Gary Anderson

Profesionalci v svetu pikada lahko le izbuljenih oči spremljajo besedni spopad med Garyjem Andersonom in Wesleyjem Harmsom, ki sta se nedavno pomerila na tekmovanju za grand slam v britanskem Wolverhamptonu. Tekmovalca odgovornost za »gnil« smrad, ki je med tekmo visel v zraku, namreč še vedno prelagata drug na drugega. Vsaj eden od njiju pa je kot kaže imel težave z vetrovi. 

Z rezultatom 10 proti 2 je na koncu zmagal dvakratni svetovni prvak Anderson in se tako suvereno uvrstil v četrtfinale, a je Nizozemec Harms po tekmi razloge za slabo formo našel v »dehteči vonjavi,« ki naj bi zaradi Andersonovega nenehnega prdenja vztrajala v zraku, poroča britanski Guardian. Še dlje je šel v intervjuju za nizozemsko televizijsko postajo, ko je pojasnil, da bo za to, da »se znebi vonja v nosnicah, potreboval dve noči spanca.« Anderson je na drugi strani za smrad obtožil Harmsa, a ta še vedno vztraja, da hlapi niso bili njegovi. »Če fant misli, da sem prdnil jaz, se 1010-odstotno moti. Pri življenju svojih otrok prisežem, da niso bili moji. Že enkrat v preteklosti sem imel na tekmovanju trebušne težave in takrat sem to priznal. Ne vem zakaj bi zdaj o tem lagal,« se je odzval Nizozemec.

Profimedia
Wesley Harms

Kdor misli, da se je smrdljiva zgodba s tem zaključila, se vražje moti, saj je Anderson postregel z natančnim opisom vonjave, ki naj bi izvirala iz Harmsov tazadnje. »Izvor je bil zagotovo pri njegovi mizi in šlo je za jajca, gnila jajca, a ne z moje strani,« je opisal ter dodal, da je zasmrdelo, nato pa je Harms začel igrati bolje, sam pa da si je mislil, da ga je pač napenjalo in da ga je za boljše počutje pač moral »izpustiti.« »Nekdo, ki ga je tako izpustil, mora k zdravniku. Kaže, da zdaj obtožuje mene, ampak jaz bi priznal,« je pojasnil Anderson, ki je po lastnih besedah tudi sam v preteklosti že priznal, da je bil prdec njegovo delo, a je zatrdil, da ga »še nikoli ni uporabil, da bi si s tem priigral prednost.«