Incident se je pripetil na letalu letalske družbe Air India, ki je iz Indije letelo v London. »Sem jeb**a mednarodna odvetnica,« »ti jeb**a bogata indijska grabežljiva gnida« in »prekleta neumna p***a,« so bile le tri od cvetk iz njenih ust, usmerjenih v povsem mirno osebje. To se je na njeno žolčno zmerjanje odzvalo zbrano in preudarno, čeprav naj bi pljunila tudi enega od pilotov.

Natančno zaporedje dogodkov sicer ni povsem jasno, naj bi se vse skupaj začelo, ko se je osebje pilotu pritožilo, da imajo v poslovnem razredu težave s preveč nadelano Irko. Pilot je odločil, naj ji ne strežejo več alkohola, kar je »pomembno« potnico povsem razbesnelo. »Tako ravnate s potniki v poslovnem razredu? Delam za vas je***e ljudi... vi pa mi ne boste dali kozarca vina...« je sprva nerazločno letelo iz njenih ust, dokler se ni iz poslovnega razreda odmajala osebju povsem pred nos in nadaljevala s precej bolj nizkotnim besednjakom, še prej pa v pilota usmerila pljunek. V enem od posnetkov je poleg kletvic slišati še samopašne opazke, češ da je mednarodna odvetnica na področju človekovih pravic in kako da pomaga »Palestincem.«

»Se vam zdi, da me je strah?« se je odzvala, ko ji je osebje sporočilo, da bodo o njenem vedenju obvestili policijo. »Vse, kar bi morali storiti, je, da bi mi dali je***o pijačo, a tega niste bili sposobni, mar ne?« je nadaljevala svojo tirado. Po pristanku v Londonu jo je aretirala britanska policija.