Britje mnoge ženske jemljejo za samoumevno, a vedeti je treba precej več kot to, kaj uporabiti. Najpogostejša napaka je, da kožo pozabite pripraviti za »invazijo«. Britje na suho ni sprejemljivo niti v naglici. Morda se zdi dobra hitra rešitev, a koži s tem škodite dolgoročno. Nujno je, da jo navlažite z vodo, kremo, gelom ali maslom – karkoli vam je ljubše. Dobra podlaga bo zagotovila boljše rezultate. Se brijete pod prevročo vodo? Vroča voda ne godi koži – ste opazili, da postane rdeča, če se prhate s prevročo vodo? Ko se brijete, naj bo voda topla, še bolje mlačna.

Brijte v pravo smer

Sliši se hecno, a mnoge še vedno delajo to napako. Britje v nasprotni smeri rasti dlak je najuspešnejše. Kadar ne znate presoditi, v katero smer rastejo dlake, si zapomnite tole: brijte v smeri svojega pogleda, da lahko vidite, kaj britvica pokosi. Če si denimo brijete pazduho, naj bodo potegi proti vašemu obrazu. Ne pozabite na izpiranje britvice že med britjem. S tem lahko prihranite precej časa. Povsem čista britvica namreč potegne več dlak, če so v njej še tiste iz prejšnjega potega, pa lahko čas britja občutno podaljšate. In ne samo to – nehote izpustite kakšen del, kar lahko opazite šele pozneje.

tuš
Dreamstime
Britje na suho ni sprejemljivo niti v naglici.

Tukaj ne varčujte

Ali uporabljate britvico, dokler ni čisto topa? Vemo, da hočete biti varčni, a zavoljo kože tega ne počnite več. Z zelo rabljeno britvico namreč tvegate ureznine. Če se brijete redno, dermatologi priporočajo, da britvico zamenjate enkrat na teden. Zelo pomembno je tudi ustrezno shranjevanje britvice. V kabini za prhanje je seveda priročno, a poskrbite, da ne bo ležala v luži vode, saj bo zarjavela. Omislite si držalo za britvico, na katerem se bo lahko posušila.