Gregor Škrjanec

Ljubljanski bombarder srebrn, naslednja postaja Zagreb

J.P.
13. 11. 2018, 12.27
Posodobljeno: 13. 11. 2018, 12.30
Deli članek:

Ljubljančan je v relativno kratkem času dosegel marsikaj, malha dosežkov pa je po obisku Skopja še nabreknila.

Osebni arhiv
Gregor Škrjanec in njegov trener Mladen Frljić

Gregor Škrjanec se še vedno drži poti, ki sta jo začrtala s trenerjem Mladenom Frljićem – ljubljanska naveza si želi sadove njunega dela obirati predvsem v tujini.

Drugo mesto

Od 8. do 11. novembra se je v makedonskem Skopju odvijal mednarodni boksarki turnir Zlati gong. 48. različica zapovrstjo se je odvijala po okriljem mednarodne boksarske organizacije Aiba, pomerili so se predstavniki osmih držav. 28-letni Škrjanec iz Boksarskega kluba Chagi, ki se bori v kategoriji do 91 kilogramov, se je domov vrnil okiten s srebrom in zlata vrednimi izkušnjami. "Videl sem, da sem fizično napredoval, da pa bi moral več delati na taktiziranju," je dejal in dodal, da napredka ni mogoče spregledati. V Makedoniji je gradil neposredno na izkušnji z romunskega turnirja, ki se ga je udeležil približno mesec dni prej. "S predstavo sem zadovoljen. Vidim, da se mi opravljeno delo obrestuje, četudi počasi," je še povedal dvakratni državni prvak s 30 borbami pod pasom in lepo bero mednarodnih izkušenj.

Osebni arhiv Gregorja Škrjanca
Boksar iz Ljubljane je s svojo predstavo v Skopju zadovoljen.

Doma in v tujini

Konec tedna se gorostasni Ljubljančan težkih pesti, ki na svojem dresu nosi barve BTC Cityja, Obeliks varovanja, Tektonik kraft pivovarne in trgovine Fightshop.si, odpravlja v Zagreb, kjer bo potekal turnir Zagreb Open. S Frljićem še enkrat več ciljata na kolajno, Škrjanec pa ne skriva, da ga najbolj mika zlata.

Kaj pa po Zagrebu? Na obzorju se že svetlika Zlata rokavica v Nišu, ki je na sporedu povsem na koncu tega meseca, Škrjanec pa se je bo udeležil kot član slovenske boksarske reprezentance, ter njena soimenjakinja na Ptuju. Če ga le bodo povabili, je pripomnil.