Gregor Škrjanec se še vedno drži poti, ki sta jo začrtala s trenerjem Mladenom Frljićem – ljubljanska naveza si želi sadove njunega dela obirati predvsem v tujini.

Drugo mesto

Od 8. do 11. novembra se je v makedonskem Skopju odvijal mednarodni boksarki turnir Zlati gong. 48. različica zapovrstjo se je odvijala po okriljem mednarodne boksarske organizacije Aiba, pomerili so se predstavniki osmih držav. 28-letni Škrjanec iz Boksarskega kluba Chagi, ki se bori v kategoriji do 91 kilogramov, se je domov vrnil okiten s srebrom in zlata vrednimi izkušnjami. "Videl sem, da sem fizično napredoval, da pa bi moral več delati na taktiziranju," je dejal in dodal, da napredka ni mogoče spregledati. V Makedoniji je gradil neposredno na izkušnji z romunskega turnirja, ki se ga je udeležil približno mesec dni prej. "S predstavo sem zadovoljen. Vidim, da se mi opravljeno delo obrestuje, četudi počasi," je še povedal dvakratni državni prvak s 30 borbami pod pasom in lepo bero mednarodnih izkušenj.

gregor škrjanec, mladen frljić
Osebni arhiv Gregorja Škrjanca
Boksar iz Ljubljane je s svojo predstavo v Skopju zadovoljen.

Doma in v tujini

Konec tedna se gorostasni Ljubljančan težkih pesti, ki na svojem dresu nosi barve BTC Cityja, Obeliks varovanja, Tektonik kraft pivovarne in trgovine Fightshop.si, odpravlja v Zagreb, kjer bo potekal turnir Zagreb Open. S Frljićem še enkrat več ciljata na kolajno, Škrjanec pa ne skriva, da ga najbolj mika zlata.

Kaj pa po Zagrebu? Na obzorju se že svetlika Zlata rokavica v Nišu, ki je na sporedu povsem na koncu tega meseca, Škrjanec pa se je bo udeležil kot član slovenske boksarske reprezentance, ter njena soimenjakinja na Ptuju. Če ga le bodo povabili, je pripomnil.