Nepojasnjene ozdravitve

Iskali in našli smo slovenske kraje z na moč čudežno energijo

P.K.
11. 11. 2018, 07.56
Deli članek:

Tančice skrivnosti se razprostirajo o tematiki, ki jo razpiramo tokrat. Spoznavamo misteriozno moč nekaterih točk po državi. Te naj bi bile odgovorne za mnoge nepojasnjene ozdravitve.

Domen Pal (manas.si)
Na območju Ljubljane je zelo energetsko točka pri Malem Lipoglavu.

Človek venomer stremi k ugodnemu razpoloženju, kar je pri vsakdanjih obremenitvah sicer precej težko doseči. Zato poskuša svoje zdravje in dobro počutje iskati na različne načine. Zateka se tudi na kraje, ki naj bi posedovali posebne, zdravilne energije.

Svet je destinacij s takimi lastnostmi poln. Po naši raziskavi pa smo ugotovili, da jih je tudi pri nas kar nekaj. Kot v svoji knjigi, v kateri je obravnaval prav to tematiko, zapisuje novinar in fotograf Primož Hieng, je območjem, ki slovijo po energijskosti, skupno to, da imajo izjemne naravne danosti, prekrasno podobo, so urejena in tudi njihova okolica se ponaša s tvorjenjem celostne ponudbe.

Kdaj se je začelo

V knjigi Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije je Hieng predstavil vse tiste energijske točke, vodne vire, izvire, vrelce in studence, ki naj bi obiskovalcem prinašali ali vračali zdravje. Mi bomo tokrat izpostavili šest točk, za katere velja, da so se zaradi njih zgodili neki nepojasnjeni premiki na zdravju posameznikov ali njihovem počutju.

Toda najprej skočimo dobra tri desetletja v preteklost, ko se je na Slovenskem sploh prvič začelo govoriti o krajih s posebnimi energijami. V nekem planinskem vestniku naj bi takrat nekdo poročal o Uršlji gori in tamkajšnji cerkvi, ki da ima izjemno energijsko moč.

Kip se premika

Župnija Stranje
To je kip Marije, ki naj bi se premikal

V tistem času, če ne celo še prej, se je začelo intenzivno govoriti tudi o premikajočem se kipu Matere Božje na Županjih Njivah blizu Kamnika. Kot v prej omenjeni knjigi poroča Primož Hieng, je Stane Oblak prvi v Sloveniji v letu 1988 govoril o zdravilnih energijah, ki jih je kot bioenergetik zasledil ob kapelici Matere Božje in v njeni okolici. Večina je take pripovedi in trditve seveda jemala z rezervo. 

Zanimiva je tudi informacija, da naj bi se angleški par zaradi zdravilne energije celo preselil v Slovenijo, in sicer v Tunjice, kjer je energetsko močno območje. Menda se je žena prav tam rešila hude bolezni – raka. Iz Tunjic poročajo tudi o zdravilni vodi, ki da človeku pomaga pri duševnih in telesnih težavah, težavah z očmi, s kožo, pri poškodbah, opeklinah, ranah, želodčnih in prebavnih tegobah in alergijah.

Uršlja gora

Wikipedia
Na Uršlji gori so blagodejne energije.

Ta gora na Koroškem naj bi veljala za zdravilno območje. Prav na mestu, kjer stoji cerkev, naj bi bile blagodejne in zdravilne energije najintenživnejše. Zaradi čudežne moči naj bi tam prihajalo tudi do čudežnih ozdravitev. Te lastnosti omenjenega območja je menda potrdilo več bioenergetikov, ki da so začutili prisotnost nečesa svetega, kar navdaja z mirom in upanjem, in zato priporočajo, da če obiščemo to goro, si na njej nekaj trenutkov vzamemo samo zase. Predlagajo, da se umirimo, zapremo oči in prosimo za tisto, kar pač potrebujemo, in menda bo manifestacija želenega uresničena; še najbolj če gre za priprošnje na račun zdravja.

Županje Njive

Več prebivalcev je poročalo o domnevnem prikazovanju Device Marije v kapelici v Županjih Njivah, naselju blizu Kamnika, zaradi česar so kraj nekaj časa intenzivno oblegali turisti. Marijin kip nosi letnico 1906. Maja 1988 naj bi se Marija začela premikati. Vidcev tega je bilo veliko in kmalu se je beseda o dogajanju razširila. Menda so kraj obiskovali tako množično, in to celo podnevi in ponoči, da so morali v okoliških vaseh uvesti poseben prometni režim. Veliko ljudi je prepričanih, da se jim je zaradi premikajoče se Marije zdravstveno stanje izboljšalo. Danes, toliko let kasneje, ravno množic tam ni več, so pa posamezniki ali večje skupine, ki se še pridejo poklonit in zmolit pred Marijin kip.

Zdravilnigaj.si
V Tunjicah naj bi si Britanka pozdravila raka.

Tunjice

V Tunjicah se v bližini cerkve sredi mešanega gozda nahaja zdravilni gaj. Nenavadno moč tega območja, kot zapisujejo na strani tunjice.si, je Drago Vrhovnik, lastnik zemljišča, odkril povsem po naključju, spomladi 1998. »Naletel je tudi na izvir vode, ki mu je pomagala zaceliti dolgoletno rano na roki. Presenečen nad zdravilnostjo vode se je obrnil na več poznavalcev naravnih zemeljskih sevanj in ti so teren podrobno raziskali. Njihove ugotovitve so pokazale, da je to zemljišče po svojem ugodnem delovanju na človeka eno najmočnejših pri nas,« še poroča prej omenjena spletna stran. Živa voda iz Tunjic pri Kamniku naj bi vsebovala 75 obstojnih elementov; človeško telo jih ima 84, kar pomeni, da vsebuje skoraj vse za samozdravljenje človeškega telesa.

Prešernov trg

STA
Ena bolj energijskih točk v prestolnici je Prešernov trg.

Če pogledamo v prestolnico, tudi najdemo nekaj energijsko močnejših točk. Nedavno smo poročali o zdravilnem studencu pod Šišenskim hribom. Voda v njem naj bi bila čudežna – ozdravljala naj bi razne tegobe. Tudi okolica ob izviru je menda izredno energijsko blagodejna. Tisti, ki so dovzetni za tovrstne zadeve, znajo povedati tudi, da je energijsko najmočnejša ljubljanska točka sicer Prešernov trg. Dejali so, da se lahko v bližini Prešernovega spomenika hitro pomirimo. Na tem območju naj bi tudi vse telesne bolečine zelo hitro ponehale.

Modrejce

Facebook
Tudi v Posočju so energijske točke.

Ob urejenih sprehajalnih poteh, ki vodijo od sotočja rek Idrijce in Soče proti vasi Modrej, ob desnem bregu jezera pod vasjo Modrejce, proti vasema Kozmerice in Sela pri Volčah, so radiestezisti odkrili 14 vitalnih energijskih točk. »Na teh mestih so postavljeni energijski kamni, ki izboljšujejo pretok energije. Točke se razlikujejo glede na lastnosti energij, ki delujejo na človeško telo, na čakre. Opis lastnosti posameznih točk je podan na količkih ob kamnih,« je zapisano v promocijskih turističnih prospektih tega posoškega območja. Priporočajo, da se na označenih krajih udobno namestimo, sprostimo telo, roke in noge ter se v mislih povežemo z okolico. Tako naj bi prejeli energije, ki bogatijo.

Energijski park Manas

Tudi na obrobju Ljubljane, v Sostrem, stoji zanimiv in zelo urejen energijski park, poimenovan Manas. Najdete ga v vasi Mali Lipoglav, in sicer za hišo s številko 85a. Park je sestavljen iz treh sklopov, ki jih predstavljajo trije simboli: krog življenja, znak neskončnosti in galaksija. Berni Tanaya Pogačnik iz društva Manas pojasni, kaj lahko tu doživimo: »Park deluje tako, da vse spravlja v ravnovesje. Med drugim sprošča in pomaga pri dvigu zavesti. Priporočam, da nas obiskovalci parka, ki vanj vstopajo prvič, prosijo za vodstvo, saj bodo tako lahko od izkušnje odnesli kar največ.« Sogovornica nam razloži še, da je park relativno nov, star le nekaj let, in da je bil ustvarjen po načelih svete geometrije, kreacija parka pa je delo Sione Levstik.